Adományátadás Madár „szárnyai alatt”

Adományátadás Madár „szárnyai alatt”

2013. 10. 07.
Megosztás

A Nagy Sportágválasztó jótékonysági akciójának adományait hétvégén adták át a Hegyem Mozgalomnak, melynek apai nagykövete Erdei Zsolt.

A szeptemberi XIII. Budapesti Nagy Sportágválasztóhoz Jótékonysági felhívás is kapcsolódott, mellyel a szervezők hátrányos helyzetű családok gyermekeinek iskolakezdését szerették volna támogatni. A Nagy Sportágválasztó történetében a szervezők először szólították meg a közönséget ily módon, és elmondható, hogy a Nagy Sportágválasztó látogatói tábora nagyon pozitívan reagált felhívásukra. Arra kérték őket, elsősorban a gyerekeket, hogy hozzanak el a Budapesti Nagy Sportágválasztóra tanszereket, iskolaszereket (tolltartó, iskolatáska, füzet, toll, radír…), amelyekkel olyan családokat tudnak támogatni, akiknek valóban minden adomány nagy segítséget jelent.

Mint ahogy a Nagy Sportágválasztó egyik célja, hogy minél hamarabb, lehetőség szerint már gyerekkorban megszerettesse a sportot, és sportélményeket közvetítve minél többek életének természetesen részévé váljon a rendszeres testmozgás, a szervezők ugyanolyan fontosnak tartják, hogy a szolidaritás, a segíteni akarás gondolatát, érzését is minél fiatalabb korban elhintsék.., hogy a gyerekek saját maguk is átérezzék, hogy segíteni, adni, valóban jó és példamutató cselekedet.

A felhívásra több mint hat nagy zsáknyi adomány érkezett a rendezvény két napján a látogatóktól. Megható látvány volt, ahogy az egyik óvodás csoport kis apróságai fegyelmezetten, sorban, egymás után adták át a tanszereket az adománygyűjtő sátorban. Mindannyiuknak valódi elismerést jelentett a Nagy Sportágválasztó Érdemérem, mellyel példás cselekedetüket igyekezték jutalmazni a szervezők. Nem csak a gyerekek, családok hoztak adományokat, hanem például a KÖBE Biztosítótól is érkeztek hasznos és értékes ajándékok, mind a cég, mind pedig a dolgozók egyéni felajánlásának köszönhetően és természetesen az adományokhoz a Nagy Sportágválasztó Szervezői Iroda is hozzájárult.

Az adományok jó helyre jutásáról, a Nagy Sportágválasztó együttműködő partnere, a HEGYEM MOZGALOM gondoskodik.

Az adományok egy részét a szeptember 20-21-ei Szegedi Nagy Sportágválasztón adták át a Hegyem Mozgalom regionális képviselőjének, Annusné Mónikának, aki biztosította a jelenlévőket, hogy a tanszerek valóban nagyon jó helyre kerülnek majd és nagy segítséget jelentenek a Hegyem Mozgalom által támogatott szegedi családoknak, gyerekeknek.

Az adományok másik részét Budapesten, a hétvégén adták át. Az eseményen Erdei Zsolt, a Hegyem Mozgalom apai nagykövete, Annusné Mónika, a HEGYEM Dél-Alföldi régióvezetője, Boros Mónika, a HEGYEM főmunkatársa, Koós-Lukács Tímea, a Nagy Sportágválasztó kommunikációs igazgatója, valamint Gál Roland és Veress Balázs, a Nagy Sportágválasztó két szervezési munkatársa is jelen volt. Az átadás helyszíne a budai Sunrise Crossfight Aréna volt, ahol Madár az Erdei Zsolt SE edzéseit tartja és ahol a Hegyem Mozgalom irodája is működik.

A Nagy Sportágválasztó szervezői Erdei Zsoltnak és a Hegyem Mozgalom képviselőinek Érdemérmet adtak át, elismerve és nagyra értékelve munkájukat, tevékenységüket.

És hogy miért a HEGYEM-et választotta a Nagy Sportágválasztó partnerének a Jótékonysági felhívás kapcsán?

A HARCMŰVÉSZEK AZ EGÉSZSÉGES GYEREKEKÉRT MOZGALOM (HEGYEM) 2010 elején azért alakult, hogy segítsen mindazon gyerekeknek, akik nem jutnak hozzá megfelelő mennyiségű és minőségű táplálékhoz, de a támogatás és segítség több szinten zajlik. Lehet állandó vagy alkalmi, a sportolást vagy éppen a szellemi fejlődést elősegítő momentum is.
„A Nonprofit Kft. mindig azt tartja szem előtt, hogy kinek mire van szüksége, és a gyermekek életében, sportolói pályafutásában mik azok az eszközök, amelyek a leginkább tudnak segíteni.
A tisztességes és becsületes harc, a külső és belső harmóniára való törekvés, a kitartó bátorság és az elesettek felkarolása jelöli ki a szervezet sarokpontjait. Ezek szellemében fogtak össze, hogy egy időnélküli, nyertest nem hirdető mérkőzésen harcoljanak az érdektelenség és a közömbösség ellen.”

Bővebb információk: sportagvalaszto.hu

(Fotók: Gál Roland, Kárpáti Balázs)