"Az összes szabadidősport-rendezvény tud integrálódni az 5próba Rióba rendszeréhez"

"Az összes szabadidősport-rendezvény tud integrálódni az 5próba Rióba rendszeréhez"

2015. 10. 02.
Megosztás

"Az 5próba Rióba lényege, hogy ernyőt képezzen a magyar szabadidősport fölé, és az összes, már létező szabadidősport-rendezvény tudjon integrálódni a rendszerhez, és úgy hirdetni önmagát, hogy ott is lehet pontokat gyűjteni az 5próba Rióba sorozatba" - emelte ki Siklós Erik az ATV Reggeli Start című műsorában pénteken. A MOB marketing és kommunikációs igazgatója a mozgalom 2024-es budapesti olimpiarendezési vonatkozásairól is beszélt.

A Magyar Olimpiai Bizottság most először áll szervezőként a komlpex szabadidősport-rendszer mögé, melynek kifutása a riói olimpia előtt, július 15-én ér véget. Addig "szorgalmasan lehet gyűjtögetni a pontokat".

"Cél, hogy ösztönözzük valamilyen mozgásra az embereket, és hogy legalább tíz-húszezer új embert mozgassunk meg és vonjunk be a szabadidősportba" - tette hozzá.

A szabályok értelmében az nincs korlátozva, hogy ki hányszor és hol indulhat. Maximum nyolc "Irány Rióba!" sorsjeggyel lehet részt venni a sorsoláson, amin fődíjként a jövő évi olimpia idejére szóló riói utat lehet nyerni, de a nyertesek egy, a versenyzőkkel közösen töltött tatai edzőtábori három nappal, vagy a Magyar Csapat olimpiai ruhakollekciójával is gazdagodhatnak.

Siklós Erik arra is kitért, hogy két hete Budapest már hivatalosan is kandidáló város a 2024-es ötkarikás játékokra.

"Meggyőződésem, hogy a következő két évben a budapesti, 2024-es olimpiarendezést támogató társadalmi párbeszédnek a 'sportolva az olimpiáért' 5próba Rióba-mozgalom egy fontos eleme lehet. Biztos vagyok abban, hogy akik elkezdenek sportolni és rendszeresen részt vesznek ilyen szabadidős sporttevékenységben, azok szívvel-lélekkel támogatják majd egy budapesti olimpia gondolatát, és akár önkéntesnek is jelentkeznének, ha Budapestre jön az olimpia" - vélekedett a MOB igazgatója.

Az ATV videója, a teljes beszélgetés ide kattintva tekinthető meg.

Az eseményről az 5próba Rióba honlapon és annak Facebook-oldalán tájékozódhat.

(MOB)