Banda Árpád és Dezső János olimpiai kategóriában lett abszolút első

Banda Árpád és Dezső János olimpiai kategóriában lett abszolút első

2012. 09. 26.
Megosztás

A Magyar Íjász-szövetség kezdeményezésre 2009-ben öt ország közreműködésével megszületett Közép-Európa kupa (CEC) a World Archery (WA) szabályzata és útmutatása alapján kerül megrendezésre.

A szeptemberi, budapesti döntőn hat országból százharminc versenyző állt a lővonalhoz, a rendező magyar csapat versenyzői több kategóriában szerezték meg az abszolút elsőséget.
Kiss László (Eleven Világ ÍE) és Orosz Viktor (Letízia ÍE) csigás kategóriában, Banda Árpád (UTC-ISE Szeged) és Dezső János (Hajdú ÍK) olimpiai kategóriában nyerte meg a 2012–es versenysorozatot.

A budapesti forduló magyar helyezettjei: Nagy Nikoletta 1., Hevesi Lajos 1., Balla Martin 2., Farkas Viktor 4., Balla Zsolt 6., Farkas István 11. csigás; Gilicze László 1., Dezső János 1., Katona Dorottya 1., Banda Árpád 1., Kovács Erika 1. olimpiai kategóriában.

A sorozat nemzetközi szintű versenyzési lehetőséget biztosít a részvevőknek, az idei helyszínek Kamnik (Szlovénia), Belgrád (Szerbia), Zágráb (Horvátország) és Nagyvárad (Románia) voltak.

Időközben véget ért a 3D szakág 2012-es versenyévada is. Az évadzárót Salgótarjánban rendezték, ahol a kétnapos verseny után sor került a kategóriák dobogósainak díjazására. Az idén a 3D szakág versenyei a HDH-IAA szabályzata alapján zajlott, 3×20 céllal, azokon egyetlen lövéssel, s a záró napon hat célon rendezett döntőkkel. Az irányzék nélküliek maximum 27 m-ről, az irányzékosok pedig 45 m-ről lőnek. A szabályok nyolc kategóriát (CU, HU, OL, CRB, BB, TR-RB, TR-LB, PB-HB) különböztetnek meg.

(Forrás: NSO)