Mascot cover

Bing Dwen Dwen a cuki panda lesz a pekingi olimpia kabalája

2020. 07. 24.
Megosztás

Az óriáspanda a távol-keleti állam egyik legismertebb és legkedveltebb jelképe, megjelenése pedig tél és a hó jegyeit is magában hordozza.

Az óriáspanda a távol-keleti állam egyik legismertebb és legkedveltebb jelképe, megjelenése pedig tél és a hó jegyeit is magában hordozza. Nevében a „Bing” jeget, tisztaságot és erőt, a „Dwen Dwen” pedig gyerekeket jelent.

Az új kabala szolgál majd a téli sportok nagykövetének, vidámságot varázsolva mindenki életébe, aki részt vesz és követi a pekingi téli olimpiai játékokat. A pandamaci a sportolók erejét és fegyelmét testesíti meg, illetve az olimpiai szellem népszerűsítésében is remek segítség lesz.

Bing Dwen Dwent egy réteg jégből készült „páncél” veszi körbe, a bal tenyerén található szív pedig a rendező nemzet vendégszeretetét jelképezi. Az arca körüli fénycsóva a jeget, a versenypályákat, valamint a modern technológia nyújtotta kapcsolatot szimbolizálja.

Az új technológiákra és a jövőben rejtőző végtelen lehetőségekre pedig a panda asztronauta jelmeze utal.

A paralimpiai játékok kabalájának kiléte is ismert már. Ő nem más, mint Shuey Rhon Rhon, a lámpásgyerek. Neve melegséget, barátságot, bátorságot és kitartást jelent.