„Biztos, hogy Pjongcsang nagyszerű olimpiát rendez”

„Biztos, hogy Pjongcsang nagyszerű olimpiát rendez”

2016. 10. 08.
Megosztás

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) koordinációs bizottsága elégedetten távozott hetedik terepszemléjéről Pjongcsangból, a 2018-as téli olimpia helyszínéről.

A Gunilla Lindberg vezette NOB-küldöttség három napot töltött Pjongcsangban, ahol bejárta az összes versenyhelyszínt, valamint egyeztetett a szervező bizottsággal. A jelentésük szerint a helyszínek 90 százalékban elkészültek, így idén novembertől jövő áprilisig 26 tesztversenyt rendeznek.

„Első kézből tapasztalhattuk az építkezések állapotát – mondta Gunilla Lindberg a látogatást lezáró sajtótájékoztatón. ­– Semmi kétség, a helyszínek készen lesznek a tesztversenyekre. Az előkészületek az utolsó fázisba léptek. Biztosabbak vagyunk, mint valaha, hogy nagyszerű játékokat rendez a város.”

„Produktív három napon vagyunk túl – így Hee-beom Lee, a Pjongcsang 2018 szervező bizottságának elnöke. – Most, hogy véget ért a riói olimpia, eljött Pjongcsang ideje. A legjobb szolgáltatást fogjuk nyújtani minden résztvevőnek, a célunk, hogy egy kultúrális, gazdaságos, békés olimpiát rendezzünk, amivel meglepjük a világot.”

Az elnök bejelentette: a jegyek árusítása 2017 februárjában kezdődik.

(MOB, fotó: IOC)