Bringás sztárokból idén sem lesz hiány a Salgó Kupán

Bringás sztárokból idén sem lesz hiány a Salgó Kupán

2013. 08. 13.
Megosztás

Pár nap, és a verseny szervezői elmondhatják, hogy az ország egyik legrégebbi klasszikus, egyenkénti indításos hegyi időfutama betölti tizenhetedik életévét, és már csak egy év hiányzik a nagykorúságához. A festői Salgó vár közelébe felvezető útvonal a kezdetek óta nem változott csak a minősége, mert pár évvel ezelőtt – az ember még kezdi elhinni, hogy a kerékpárosok kedvéért – vadonatúj aszfaltcsíkot kapott a Somoskőújfalu és Salgóbánya közötti 3,8 kilométeres és 180 métert emelkedő szakasz, melyet már hazánk szinte összes neves versenyzője teljesített.

Vinczeffy (Zerge) Zsolt és Kusztor Péter olimpikonként, valamint sokszoros magyar bajnokként taposta itt serényen felfelé a pedált, ugyanúgy, mint Cziráki István, Szeghalmi Bálint, Remák Zoltán, Cador Rida, és rajtuk kívül a mára már több névváltozáson átesett Betonexpressz csapat teljes „békebeli” sora. Az előzetes ígéretek szerint idén sem nélkülözi a verseny a nagy neveket, Stubán Ferenc kíséretével ketten is itt lesznek az egyetlen olasz - magyar kontinentális csapatból, az Utensilnord Ora24.eu-ból. Lovassy Krisztián kétszeres magyar bajnokunkat, londoni olimpikonunkat, az Europe Tour ranglistán legutóbb 64. helyen álló, jelenleg legeredményesebb országútisunkat keveseknek kell bemutatni, nem úgy az ifjúsági és U23-as időfutam bajnokunkat, Kenyeres Ábelt, akiről még sokat hallhatunk a jövőben.

Ugyancsak londoni triatlonos olimpikonunk, Kovács Zsófi is fontolgatja részvételét a most véget ért tiszaújvárosi triatlon világkupa után, ha ideje, programja engedi. A mára már rendhagyó eseményt mint mindig, most is Szent István napjára vagy annak közelébe teszik, idén augusztus 18-án vasárnap 10 óra 30-kor rajtol el az első versenyző és utána egy percenként követik egymást a résztvevők. Nevezni 9 órától a helyszínen bárkinek lehet. Öt-öt korkategóriában két futam összesítése alapján külön értékelik az országúti és hegyikerékpárral induló férfiakat és kerékpárfajta megkötés nélkül négyben a hölgyeket, utóbbiaknak, a gyerekeknek és szenioroknak csak egyszer kell teljesíteni a távot. A gáláns díjazású versenyt az ugyancsak szokásos palóc vendéglátás zárja.

(Forrás: szervezők)