Trunk Tamas Szalmas Peter png e1599746742457 2 0

Crazy Life – interjú a zeneiparba is belekóstoló ifjúsági olimpikon Trunk Tamással

2020. 09. 10.
Megosztás

Új szerepkörben próbálta ki magát az ifjúsági olimpikon alpesi síző Trunk Tamás. A fiatal sportoló, aki idén januárban Lausanne-ban állt rajthoz a korosztályos ötkarikás megmérettetésen, ezúttal a Filius Dei zenei formációval készített egy dalt, Crazy Life címmel.

Új szerepkörben próbálta ki magát az ifjúsági olimpikon alpesi síző Trunk Tamás. A fiatal sportoló, aki idén januárban Lausanne-ban állt rajthoz a korosztályos ötkarikás megmérettetésen, ezúttal a Filius Dei zenei formációval készített egy dalt, Crazy Life címmel. A klipet már több mint 400 ezren nézték meg a YouTube-on az elmúlt két hétben, és bekerült a platform felkapott videói közé is. A magyarock.hu interjújában Trunk Tomi, alias Dablty erről a projektről mesélt a magyar csapat szurkolóinak.

Hogyan csöppentél bele a zeneiparba?

A zene mindig is jelen volt az életemben, alpesi sízőként pedig hiphop és rap vonalon nőttem fel, gyakran a rajtban, síliften is rapet hallgatok, főként német rapet. A síelésen kívül rengeteg aktivitásom van, ezeken keresztül pedig ebben a szakmában is sok barátra tettem szert. Így álltam össze a Fillus Dei-es barátaimmal is, akikkel ezt a projektet már nagyon régen terveztük. A formáció egyik tagja, Csordás Gábor barátom Fonogram-díjas producer egyébként. Most jött el az ideje, számomra pedig igazán különleges lett a végeredmény, mert tükrözi a személyiségemet, olyan mondatok vannak benne, amelyek kapcsolódnak a sportolói karrieremhez, és úgy érzem, egy motivációs jellegű, pozitív dal született.

Mennyire vettél részt a konkrét munkafolyamatokban? Benne van a kezed a dalszövegben is?

Persze, a szöveget közösen írtuk! Mindenképpen olyan üzenetet akartam, hogy tükrözze a munkát és kitartást, ami meghatározza a hétköznapjaimat, ezzel pedig motiválni szerettem volna a korombelieket. Ezért a szövegírás hosszú procedúra volt, amíg olyan nem lett, amiben én is nagyon hiszek. Nagyon örülök, hogy a YouTube videó alatti kommenteket megnézve nagyon sok az olyan hozzászólás, amiben a fiatalok kifejtik, nekik személyesen mit jelent ez a zene, hogyan kapcsolódnak hozzá, mit látnak az egyes mondatok mögött, ez nekem pedig egy óriási dolog.

Sportolóként egyszer csak azon kaptad magad, hogy szöveget írsz, stúdiózol, klipet forgatsz. Könnyű volt az átállás?

A sportkarrieremből tanult kitartást az élet minden területén kamatoztatni tudom, akár egy stúdióban is, ami az elejétől a végéig teljes koncentrációt igényelt. A klipforgatás alatt is én voltam, aki reggel 7-8-kor ébresztgette a többieket, hogy indulás, még hiányzik ez meg ez a jelenet… Úgyhogy ez a sportból jövő koncepcióban való gondolkodás itt is hasznos volt.

Lesz folytatás?

Mindenképp! Persze, én ettől függetlenül Tomi maradok, egy élsportoló maradok, egy síző maradok. Viszont úgy gondolom, hogy ezt az üzenetet – amire azt látom, nagy nyitottság van a fiatalok körében – így tudom a lehető legjobban átadni. Nagyon örülök, hogy ezt már így sikerült véghez vinnem ebben az első felvonásban.

(magyarock.hu, Fotó: MOB/Szalmás Péter)