Egy fantasztikus siker kapujában!

Egy fantasztikus siker kapujában!

2013. 07. 30.
Megosztás

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség, azaz az UCI, július 25-én hozta nyilvánosságra legfrissebb ranglistáit.

A Europe Tour egyéni összevetésben az osztrák Riccardo Zoidl (Gourmetfein Simplon) – 474,5 pont - hazája kiemelt körversenyének megnyerésével letaszította a trónról a szlovén Matej Mugerlit (Adria Mobil) – 379 pont -, mialatt a nagy öreg Davide Rebellin (CCC Polsat) – 359 pont - a Szebeni Körversenyen aratott diadalának köszönhetően lépett fel a dobogó legalsó fokára.

A legjobb magyar a Nemzeti Bajnokságot és a Central European Tour Budapest GP-t nyerő Lovassy Krisztián (Utensilnord Ora24.eu) – 109,67 pont – az igencsak előkelő 64. pozícióban tanyázik. Dér Zsolt (Utensilnord Ora24.eu) – 94,67 pont – a 79., Kusztor Péter pedig (Utensilnord Ora24.eu) – 66,67 pont - a 142. Nagy örömünkre így az első 200-ban jelenleg három magyar kerekes is helyet foglalhat. Ez azt jelenti, hogy a szeptemberi világbajnokságra lényegében egy kvóta már biztosnak tekinthető, de a három megszerzésére is van még esélyünk. Ehhez persze még mindenféleképpen szükségeltetne az augusztus 15-ei zárás előtt 35-40 pont, amit az augusztus 11-én rajtoló Székely Körversenyen lesz lehetőségünk megszerezni.

Persze a csapat olasz armadája is remekel, akik közül a CET Miskolc harmadik helyezettjét az olasz Federico Rocchettit kell kiemelni, aki 85 pontjával jelenleg a lista 96. pozícióját foglalja el.

A csapatok összevetésében a Pro Kontinentális francia Europcar – 1072 pont – vezet az osztrák Gourmetfein Simplon – 893 pont – és a szlovén Adria Mobil – 873 pont – előtt. Az Utensilnord Ora24.eu perpillanat a 21. – 420,6 pont – ami azért bíztató, mert a Firenzei Világbajnokság csapatidőfutamára az első húsz gárda kap meghívást. A kontinentális csapatok rangsorában, pedig az előkelő 10. helyen tanyázunk.

A csapatidőfutam kvalifikáció egy fantasztikus eredmény lenne, hisz ezen eseményt közel 180 ország közvetíti, amely hozzávetőlegesen körülbelül 250 millió nézőt jelent a Föld öt kontinensét tekintve. Példaértékű tényként szolgálna, ha egy magyar licenccel rendelkező sportcsapat egy olyan nívójú megmérettetésen vehetne részt, amelyhez csak az Olimpia, a Labdarúgó Világbajnokságok, a Super Bowl illetve a Tour de France hasonlítható.

A cél elérésében a legnagyobb ellenlábasaink az ukrán ISD és az orosz Pro Kontinentális RusVelo csapatai.

(Forrás: Utensilnord Ora24.eu)