Egyre több futónak van Futótársa

Egyre több futónak van Futótársa

2014. 06. 15.
Megosztás

A Telekom ingyenesen letölthető alkalmazása segíti a K&H vasárnapi futófesztiváljának résztvevőit - Futótárs - nemes célok szolgálatában is.

A szervezők részvételi csúcsra számítanak a vasárnapi - sorrendben huszonegyedik - K&H futófesztiválon, amelynek programján fél- és teljes távú maratoni verseny, azon belül pedig egyéni és csapatversengés is szerepel. Ezen a különleges napon is számos, szerény becslések szerint közel ezer futónak lesz a táv közben segítséget nyújtó társa, azaz - Futótársa...

A Telekom ingyenesen letölthető okos-telefon futóalkalmazásával, a megújult Futótárssal az elmúlt hetekben összesen mintegy 40 ezer kilométert hagytak maguk mögött a felhasználók, akiknek a száma ezerre tehető. Az alkalmazás egyre növekvő népszerűségét jelzi, hogy a megtett kilométerek száma az elmúlt hetekben ugrásszerűen növekedett, köszönhetően többek között annak is, hogy közeleg június 28-a, a Mozgás éjszakájának a napja, pontosabban éjjele, amikor ismét ezrek vállalkoznak majd az egészségük megőrzését szolgáló sporttevékenységekre.

A Futótárs alkalmazás nemcsak a felkészülést segíti elő, amikor tanácsokat ad, méri és rögzíti a futóteljesítményt, eltárolja az egyes futások legfontosabb adatait, grafikonokat, statisztikákat készít, hanem versenyeket is ajánl, naptárat vezet az edzésekről és a versenyekről. Segítségével a Mozgás éjszakája rendezvénnyel kapcsolatos legfrissebb információk is megtalálhatók. Ezen kívül lehetőséget biztosít arra, hogy a június végi rendezvényre az alkalmazáson keresztül a futásra készülők regisztráljanak.

A Futótárssal nemes célt is lehet támogatni. Május 26-ától kezdődően a Mozgás éjszakája napjáig a Futótárs alkalmazást használó futók által lefutott minden egyes kilométert a Telekom 20 forinttal felszoroz, és az így összegyűlt összeget a "Súlyosan beteg gyermekek ellátásáért" a Magyar Gyermekaneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság javára juttatja el.

(Telekom Sporthír Szolgálat - Szalay Péter)