Elindult a nevezés a Kihívás Napjára - melyik lesz a legsportosabb munkahely 2015-ben?

Elindult a nevezés a Kihívás Napjára - melyik lesz a legsportosabb munkahely 2015-ben?

2015. 04. 14.
Megosztás

Idén újdonságként online felületen lehet nevezni a Kihívás Napjára, melyet május 20-ára hirdetnek meg a Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) koordinálásával.

A Kihívás Napján nulla órától este kilenc óráig sportolhatnak a különböző településeken. A cél, hogy minél többen végezzenek legalább 15 percnyi aktív testmozgást. A nap végére pedig kiderül, hogy 2015-ben kik vehetik át a Magyarország legsportosabb településeinek járó díjakat.

Az esemény honlapjának tájékoztatása alapján a korábbi évek során már 1596 magyar település vett részt a játékban, az ott élő több mint nyolcmillió ember ezt a napot mindig közös sportolással, vidám játékkal együtt töltötte el.

A kihivasnapja.hu-n úgy fogalmaznak, az esemény célja, hogy felhívja az ország polgárainak, önkormányzatainak és tanintézményeinek figyelmét a testmozgás fontosságára, mozgósítani szeretnénk az ország lakosait a testmozgásra. "Bízunk abban, hogy a játékos és vidám nap kedvet teremt a mozgásgazdag életmód kialakításához, a későbbi rendszeres űzött sportoláshoz."

Az eredetileg „Challenge Day” néven ismertté vált sportos játékban – hazánkkal együtt – a világon legalább 50 ország városai, falvai vesznek majd részt az idén. A „mozgósításban” nagy szerepet kapnak az önkormányzatok, tanintézmények, és a cégek is.

Itthon a Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) koordinálja az eseményt. Az MSZSZ az idei felhívó anyagokat és versenykiírásokat elektronikus úton megküldte Magyarország valamennyi polgármesterének, és a tanintézmények tankerületi vezetőinek, valamint a már korábban a Kihívás Napján részt vett települések szervezőinek. Újdonságként a nevezéseket online felületen fogadja április 30-ig a szövetség.

A 2015-ös évben további újdonságként a cégek dolgozóit külön is invitálják a Kihívás Napja részvételére. Öt tagú munkahelyi csoportok jelentkezését várják, akik április 20. és május 20. között vállalják, hogy sportaktivitásaikat regisztrálják a kihivasnapja.hu-n, ezzel részt vesznek a „Legsportosabb munkahely 2015-ben” felhíváson. Ezzel a vállalati vezetők figyelmét kívánják ráirányítani a munkavállalók megfelelő, sporttal karbantartható egészségi állapotának ösztönzésére. A munkahelyi sport jelentős mértékben járul hozzá a jó egészségi állapot fenntartásához és a hatékony munkavégzéshez.

A Magyar Szabadidősport Szövetség meghirdeti az „Újságírók Kihívását” is. Az esemény felvezetéseként az egyes szerkesztőségek munkatársai április 20. és május 20. között folyamatosan regisztrálhatják a napi szinten végzett sporttevékenységeiket a honlapra.

Nevezés és bővebb információk a www.kihivasnapja.hu oldalain olvashatóak.

(MSZSZ - MOB)