Elkezdődött a 24. TAFISA Világkongresszus

Elkezdődött a 24. TAFISA Világkongresszus

2015. 10. 15.
Megosztás

A hivatalos regisztrációval kezdetét vette a TAFISA Világkongresszus Budapesten. Az október 14-től 18-ig tartó rangos nemzetközi konferenciára 73 országból érkeztek szakemberek, a Pesti Vigadóban megrendezendő eseményen összesen négyszázan vesznek részt Venezuelától, Dél-Koreán át, Németországig. A kongresszus hivatalos csütörtöki megnyitóján magyar részről többek között Navracsics Tibor, az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa, Schmitt Pál, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tiszteletbeli elnöke, Borkai Zsolt, a MOB elnöke és Czene Attila, a Magyar Szabadidősport Szövetség vezetője is felszólal.

A TAFISA (The Association For International Sport for All) a nemzetközi szabadidősport legjelentősebb szervezete, ezért nagy sportdiplomáciai sikernek számít az, hogy Budapest adhat otthont a kongresszusnak. Az idei esemény legfontosabb üzenete a „tartós örökség a szabadidősportban”. A szombatig tartó kongresszuson az előadások során a szakemberek megismerkedhetnek a legújabb szabadidősportos trendekkel. A rendhagyó eseményen a TAFISA vezetése és a Magyar Szabadidősport Szövetség abban bízik, hogy a szabadidősportot itthon és külföldön is a jelenleginél jobban reflektorfénybe tudja állítani.

A MOB szervezeti kerete 2012 óta lefedi a sport egész területét, ennek egyik kiemelkedő pillére a szabadidősport, így a MOB céljai szinkronban vannak a TAFISA világszervezet és a Magyar Szabadidősport Szövetség céljaival - hangsúlyozta korábban a konferenciával kapcsolatban Fábián László, a MOB sportigazgatója.

(MSZSZ-MOB)