Mûkorcsolya Eb

Érmes a magyar páros a Műkorcsolya és Jégtánc Grand Prix-sorozaton

2023. 10. 30.
Megosztás

Ezüstérmes lett a magyar páros a ISU Grand Prix-sorozat vancouveri állomásán. A magyar női rövid pályás gyorskorcsolyaváltó hetedik a montreali világkupaversenyen.

Mûkorcsolya- és jégtánc-vb Japánban
MTI, Franck Robichon

Műkorcsolya. A Pavlova Maria, Sviatchenko Alexei páros ezüstérmet nyert a Skate Canada műkorcsolya- és jégtáncversenyen. A márciusban, világbajnoki bemutatkozásán hetedik magyar duó a negyedik helyről várta a folytatást Vancouverben, majd kűrprogramjával és 187,78 pontjával két helyet lépett előre, vagyis a két orosz születésű versenyző alkotta kettős a dobogó második fokára állhatott fel első ISU Grand Prix-versenyén. A magyar kettős legközelebb november 17. és 19. között a GP sorozat finnországi állomásán szerepel. A GP-finálét Pekingben rendezik decemberben.

Téli ifjúsági olimpia

Jászapáti Péter (j), valamint a svájci Thibault Metraux (k) és az ausztrál Kieran Guan.

MTI, Laurent Gillieron

Rövidpályás gyorskorcsolya. A világkupa-sorozat második fordulójának ismét a montreali Maurice-Richard Aréna adott otthont. Az első világkupa-fordulóhoz képest egyel több, kilenc magyar versenyző jutott tovább a negyeddöntőkbe és az elődöntőbe. A férfiaknál Jászapáti Péter 1000 méteren a B döntőben korcsolyázhatott, s ott végül a harmadik helyen ért célba, ami összességében a hetedik helyet jelentette számára. Ezer méteren Somodi Maja sérülés miatt az elődöntő előtt visszalépett, így 10. lett. 1500 méteren két versenyt is rendeztek. Sziliczei-Német Rebeka mindkét alkalommal a B döntőben indulhatott, az elsőben negyedik, a másodikban az ötödik helyen ért a célba, így összesítésben az elsőben 10., a másodikban 12. lett. A legrövidebb távon, 500 méteren Kónya Zsófia a negyeddöntőben búcsúzott. A váltók versenyében a Bácskai Sára Luca, Kónya Zsófia, Somodi Maja, Sziliczei-Német Rebeka összeállítású staféta a B döntőben harmadikként ért célba, ezzel összességében a hetedik helyet szerezte meg. A Bácskai, Nógrádi Bence, Sziliczei-Német, Tiborcz Dániel összeállítású mixváltónak a negyeddöntő jelentette a végállomást, akárcsak a férfi stafétának (Bontovics Balázs, Jászapáti, Nógrádi, Tiborcz). A világkupa-sorozat december 8-án Pekingben, majd egy héttel később Szöulban folytatódik. A két európai állomás házigazdája 2024-ben Gdanks és Drezda lesz.