EYOF 2013: Magyar győzelem a románok elleni előkészületi találkozón

EYOF 2013: Magyar győzelem a románok elleni előkészületi találkozón

2013. 06. 28.
Megosztás

A magyar EYOF leány kosárlabda válogatott 18-es kerettel június 20-a óta Szolnokon edzőtáborozik Mészárosné Kovács Andrea irányításával.

A szakvezető naponta két edzést vezényel a keretnek.
A lányok csütörtökön és pénteken is megmérkőznek a románok U16-os gárdájával.
Mint a szakvezető elmondta a csapatot két felé osztja, mindenkinek szeretne játék lehetőséget biztosítani, hogy bizonyíthassák a lányok helyük van a csapatban.
A románok elleni első találkozó jól sikerült, mind a négy játékrészt megnyerték a magyar fiatalok. Az utolsó negyedre mutatkozott némi fáradság, de ezen nem lehet csodálkozni, hiszen naponta igen intenzív munkát végeznek a lányok, szeretnének jól szerepelni az EYOF-on.

Utrechtben az olasz, francia és belga válogatottal sorsolták össze a magyarokat. A legutóbbi U16-os Európa-bajnokságot Miskolcon rendezték, akkor ellenfeleink közül az olaszok a második, a belgák a negyedik helyen végeztek. A franciák nem szerepeltek a magyarországi 16-os döntőben, de az ország kosárlabda múltja igen erős, hiszen a felnőttek éppen a londoni olimpián bizonyítottak, ezüstérmet szereztek.

A Miskolcon szerepelt magyar gárdában a mostani keretből öten jutottak játék lehetőséghez Dubei Debora (4), Weninger Virág (5), Tóth Tímea (9), Aho Nina (10), Kuttor Enikő (14). (a fényképeken a zárójelben feltüntetett számokkal)
Azon a tornán a belgákkal találkoztak a lányok és 58:37-es vereséget szenvedtek. Itt a lehetőség a visszavágásra a holland városban.

De addig is pénteken ismét a románok következnek a szolnoki Tiszaligeti sportcsarnokban.

A csütörtöki eredmény:

Magyarország U16-Románia U16 77:42 (20-13, 24-13, 24-10, 9-6)