Flashmob indította itthon a Move Weeket

Flashmob indította itthon a Move Weeket

2014. 09. 23.
Megosztás

Közös tánccal hívták fel a figyelmet a mozgás fontosságára Európában. Szeptember 29-én indul a a Magyar Olimpiai Bizottság által támogatott MOVE Week.

Lelkes önkéntesek Európa 21 országának több mint 60 városában táncoltak egy időben szeptember 20-án 17.00 órakor azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet az egészséges és mozgásban gazdag életmódra.

A flashmob az Európa-szerte népszerű MOVE Week, a mozgás hetének beharangozó eseménye, amely a szeptember 29. és október 5. közötti eseménysorozatot népszerűsíti.

A Nemzetközi Sport és Kulturális Szövetség (ISCA) egy közös európai videó készítésével erősíti a nemzetközi mozgalmat.

Magyarországon az egységesen koreografált táncot a Kopaszi gáton adták elő a Joydance Tánc- és Mozgásstúdió táncosai, a MOVE Week-ben résztvevő mozgásszervezők és érdeklődők részvételével. Az előadás itt megtekinthető.

A tánc célja a MOVE Week népszerűsítése mellett a figyelem felhívása a mozgás örömére és fontosságára. A Move Week idei célkitűzése 1 millió európai állampolgár megmozgatása.

A Magyar Szabadidősport Szövetség a Move Week magyarországi koordinálójaként elkötelezett a cél mellett, mondta Czene Attila, a szövetség elnöke, akinek nyilatkozata alább megtekinthetik.


A magyarországi MOVE Week európai viszonylatban is kiemelkedik jelenlegi 198 eseményével, ráadásul ez a szám tovább nőhet, hiszen akár a MOVE Week hetében is bárki regisztrálhat még mozgásszervezőnek, és gazdagíthatja a programot.

A MOVE Week hazai támogatói, a Magyar Szabadidősport Szövetség, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség, a Magyar Diáksport Szövetség, a Testnevelési Egyetem és a Magyar Olimpiai Bizottság saját eszközeikkel és programjaikkal járulnak hozzá az eseménysorozat népszerűsítéséhez, ők maguk és tagszervezeteik számos budapesti és vidéki helyszínen várják a mozogni vágyókat.

A MOVE Week valamennyi eseménye minden érdeklődőnek nyitott és ingyenes.

Az egyes események hely szerinti bontásban itt megtekinthetők.

(Forrás: MEFS)