Gyarmati Anna: "Kíváncsi vagyok, nyomás nélkül hogyan teljesítek majd"

Gyarmati Anna: "Kíváncsi vagyok, nyomás nélkül hogyan teljesítek majd"

2014. 02. 25.
Megosztás

Gyarmati Anna snowboardversenyző szocsi indulása az utolsó pillanatokig kérdéses volt. Nagyon közel volt a kvalifikációhoz, de végül nem utazhatott. Ha kijut, ő az első magyar hódeszkás az ötkarikás játékokon. Élőben követte a kinti versenyt. Ma már "túl van" rajta, előre tekint.

"Persze csalódás volt, hiszen már régóta - az elmúlt évben pedig csak erre készültem. A legrosszabb a várakozás volt. Azt hittem, hogy miután Kanadában megcsinálom a köröm, már tudni fogom, hogy kijutok-e. Ennek ellenére közel egy héttel később tudtam csak meg, idegtépő volt" - mondta az olimpia előtti kvalifikációs időszakról a mob.hu-nak Panka.

A junior világbajnok hódeszkás elmondta, részben követte az olimpiai versenyeket. "Párat megnéztem, de azért még bennem van az az érzés, hogy ott lehetnék, így pedig nem könnyű" - tette hozzá őszintén.

A magyarok szereplésével kapcsolatban úgy fogalmazott, azok már mindenképp nyertesek, akik kijutottak, eredménytől függetlenül. "Gombos Karcsival pár héttel kiutazás előtt találkoztam, tudom, ő is nagyon izgult, hogy végül sikerül-e bejutni, és végül nagyon jól teljesített. Azt pedig már mondanom sem kell, hogy Miklós Editen keresztül valószínűleg utána néztek, hogy hol is van Magyarország."

Snowboardosunk a sportágára külön is kitért. "Az eredmény várható volt, nagy meglepetés nem ért, nyert a stílus. Élőben követtem végig a versenyeket, izgalmas volt. Nagyon jó időt fogtak ki, viszont a pályát sok kritika érte. Nem volt könnyű, nagyok voltak az ugratók, de mint ahogy egy ismerősöm is írta, "ez már az olimpia". Úgy gondolom, hogy az a kevés rider, aki kijutott, elég magas szinten van ahhoz, hogy megbírkózzon a pályával. Az pedig egyértelmű, hogy egy ilyen kaliberű versenyen nem könnyű a pálya" - foglalta össze szocsi, televízión keresztül megélt tapasztalatait.

Gyarmati Anna a napokban ismét Schladmingban van, a flachauwinkl-i Absolut Parkban edz, elmondása szerint nagyon tetszik neki a pálya.

"A jövő héten lesz egy világkupám, kíváncsi vagyok, hogy nyomás nélkül hogyan teljesítek majd. Utána lesz egy filmezős csapatversenyem a Red Bullal, ezen kívül csak edzek, nagy versenyek már nem lesznek a szezonban" - fejezte be az interjút előre tekintően a magyar bajnok hódeszkás, aki januári eredményei közt 11. helyen zárt a hódeszkások slopestyle kategóriájában a breckenridge-i amerikai Grand Prix-versenyen.

(Fotó: MOB/Kovács Anikó)