Hódeszka: Gyarmati Anna erős mezőnyben készűlt az utolsó pontszerző vk futamra

Gyarmati Panka az olimpia helyett a világkupára edz

2014. 01. 28.
Megosztás

Gyarmati Pankának minimálisra csökkent az esélye, hogy kijusson az olimpiára. Hazánk legeredményesebb hódeszkása azonban nem csügged, további versenyeire edz, világkupa és meghívásos elitverseny is vár rá a következő hónapokban. Sérülés esetén mehet csak Szocsiba a magyar hódeszkás.

A Magyar Olimpiai Bizottság az utolsó pillanatig támogatja Gyarmati Pankát. Azaz, ha a héten valaki lesérül a női snowboard slopestyle szakágában, a soron következő lép előre, azaz az OTP Junior 25. helyen álló sportolója állhat rajthoz Oroszországban. Erre az esély meglehetősen kicsi, de csodák történhetnek.

Addig is Panka tovább edz, és az olimpia helyett a következő kihívásokra koncentrál. Március elején zárul a 2013/14-es világkupa szezon, ahol célja, hogy kiemelkedő 14. helyét tovább javítsa. Ezután az olimpiai rangú, meghívásos NineQueens, illetve a Red Bull SHR3D következik. Előbbi megmérettetésre a tíz legjobb női snowboardost hívták meg, beleértve a magyar lányt, utóbbi versenyen pedig Panka nem kisebb tisztet tölt be, minthogy ő lesz az osztrák-magyar csapat kapitánya.

(MSSZ, Foto: MOB/Kovács Anikó)