Gyulay Zsolt: Mindenkinek kellene napi szinten mozognia!

Gyulay Zsolt: Mindenkinek kellene napi szinten mozognia!

2015. 05. 20.
Megosztás

Május 20-án, szerdán rendezik a Kihívás Napját. Az eseménnyel kapcsolatban a kétszeres olimpiai bajnok kajakos Gyulay Zsolt hangsúlyozta: nem kell mindenkinek élsportolónak lennie, de mindenkinek kellene napi szinten mozognia.

A MOB elnökségének tagja hozzátette: „A magyar emberek többsége sajnos nem sportol. A következő évtizedek egyik legfontosabb kihívása lesz, hogy a társadalmat hogy lehet megszólítani ebben a témában. Ezért jók az ilyen rendezvények, felhívások, mint a Kihívás Napja.”

Az ország legnagyobb szabadidősportos rendezvényén idén is százezrek sportolnak majd. A Kihívás Napján eldől, hogy melyik település a legsportosabb. Május 20-án 0 órától 21 óráig a résztvevők a sportos aktivitásaikat regisztrálhatják a www.kihivasnapja.hu oldalon. Idén a településeken kívül a tanintézmények, a cégek és az újságírók is nevezhettek.

Faragó Tamás szerint az életet a rendszeres sport teszi egésszé. „Mindenkinek azt tanácsolom, hogy ha még nem kezdte el a sportolást, akkor kezdje el. Aki pedig rendszeresen sportol, az ne hagyja abba. Legyen fiatal, idős, vagy gyerek. Ha kerek életet akarsz élni, ahhoz kell a sport, és ha valaki a Kihívás Napján akarja elkezdeni a mozgást, az egy remek alkalom ” – mondta az olimpiai bajnok vízilabdás, aki mindennap fut.

Földi Imre gimnasztikával tartja karban magát: „Mindennapos a mozgás nálam. Rendszeresen tornázom, mert az ember nem hagyhatja el magát. A sport amúgy is sok jó dologra megtanít. Ezért fontos, hogy minél több fiatal megszeresse azt”.

A Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének nemrég tagjává választott Kásás Tamás nem tudja elképzelni, hogy hogy lehet sport nélkül élni. „Harminchat évet vízilabdáztam, nem tudom elképzelni a sportmentes életet. Ha kihagyok pár napot, már megérzem a testmozgás hiányát, mert egészség csak akkor van, ha rendszeresen átmozgatjuk magunkat. A sportra mindig kell időt szakítani!” – összegzett a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó.

További információk: www.kihivasnapja.hu

(MSZSZ-MOB, fotós: MOB/Szalmás Péter)