„Ha asztalitenisz, a BVSC nem maradhat ki!”

„Ha asztalitenisz, a BVSC nem maradhat ki!”

2016. 11. 29.
Megosztás


Az októberi teljesítményének köszönhetően a BVSC-Zugló asztalitenisz-szakosztálya átvehette a MOB, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu által alapított „A hónap műhelye”-díjat és az azzal járó félmillió forintos Decathlon sportszervásárlási utalványt, e mellett megnyerték a 100 ezer forintot „érő” közönségszavazást is. A klub korábban már több jelölést kapott, de a hónap legjobbja ezúttal lett. Ahogy Tóth József, a MOB utánpótlásosztályának vezetője a műhelyt jellemezte: „Ha asztalitenisz, a BVSC nem maradhat ki!”

A zuglói asztaliteniszezők októberi eredményeit bemutató cikket itt találja.

Tóth József, a MOB utánpótlás-osztályvezetője kiemelte, eredményekben hihetetlenül gazdag hónap van a BVSC-Zugló asztaliteniszezői mögött, de az aktuális győztes nem csupán októberben emelkedett ki: évtizedek óta meghatározó szereplője a sportágnak.

„A sportágfejlesztési támogatásnak is köszönhetően tudatos építkezés kezdődött el az asztaliteniszben, és úgy fest, a korábbi negatív trend végre megfordul, és világversenyeken is sikerül érmeket nyerniük a sportág képviselőinek. Ebből természetesen a BVSC pingpongozói sem maradhattak ki.”

Az osztályvezető elmondta, patinás szakosztályról van szó, melyet a közösség ereje túllendített a nehezebb időszakokon is, és a mai fiataloknak érdemes azért dolgozniuk, hogy a nagy elődök – mint például a kétszeres világbajnok Gergely Gábor – nyomdokaiba lépjenek.

Kabarcz Balázs, a Decathlon Magyarország kereskedelmi igazgatója szerint megérdemelten győzött a BVSC-Zugló, az pedig mindig külön örömet jelent, ha új szakosztály részesül elismerésben. Mint mondta, olyan versenyzők körében foglal helyet, akik mindenkinek példát mutatnak.

A Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöke, Nátrán Roland elsőként a díjról beszélt, melyet példamutató és hiánypótló kezdeményezésnek tart. Természetesen örömmel fogadta, hogy már másodszor nyert elismerést a sportág – korábban a Jászkun Volán SC bizonyult a legjobbnak.

„A szakosztály szellemisége példamutató és egészen kivételes, ami nagyon közel áll a szívemhez. Valamennyi képviselőjére a sportág iránti alázat és a szerénység jellemző. Kreatív és előremutató ötletekkel állnak elő, melyeket meg is valósítanak.”

Az elnök szerint a lehető legjobb helyre kerül a díj, hiszen valódi műhelynek lehet nevezni a Szőnyi úti szakosztályt.

„A hazai rendezésű Európa-bajnokságon hatalmas élményt jelentett olyan nagyság, mint Timo Boll nyakába akasztani az aranyérmet. Szeretnék a most itt ülő fiataloknak is hasonló elismerést átadni a közeljövőben.”

A győztes szakosztály képviseletében Herendi Iván igazgató egyetértett Nátrán Rolanddal abban, milyen szerepet is tölt be a díj a magyar sportéletben. Elmondta, a mai fiataloknak különösen nehéz dolguk van, hiszen az asztal mellett az iskolában is helyt kell állniuk, ami egyre nagyobb terheket ró rájuk. Mint mondta, igyekeznek követni a szakosztály tradícióit, és az egész magyar asztalitenisz felemelkedéséért dolgoznak. Felelevenítette azt a történetet is, amikor a BVSC-Zugló vívószakosztálya megosztotta a pingpongozókkal az általa elnyert „A hónap műhelye”-díjjal járó támogatást, kiemelve: ez az eset is jól példázza a klub szakosztályai közötti összetartást. A vívók ráadásul jelezték, nem fogadják el a gesztus viszonzását, csupán egy pingpongasztalt szeretnének, amelyen – lazításként – időnként ők is játszhatnának.

Az októberi részletes eredményeket itt találja meg.

A sorozat folytatódik, így a novemberi teljesítmények alapján december 5-ig lehet leadni a jelölést az egyéni sportágakat képviselő szakosztályokra ezen a felületen.

(MOB-Utanpotlassport.hu)