Szombaton rendezik meg a 31. Balaton-átúszást

Hétvégén megrendezik a Balaton-átúszást!

2014. 07. 17.
Megosztás

Többszöri halasztás után, most szombaton a várható jó időjárásnak köszönhetően megrendezik az idei Balaton-átúszást. Az eseményt a Magyar Olimpiai Bizottság szabadidős forrásból a korábbi esztendőkben is támogatta.

"A meteorológiai előrejelzés és a balatoni vízi-rendészet vezetőjének egyértelmű véleménye alapján a 32. Pek-Snack Balaton-átúszás szervezőbizottsága úgy döntött, hogy a rendezvényt július 19-én, szombaton megtartja. A Balaton térségében nyárias, meleg idő és 25-26 fokos vízhőmérséklet várható. Nevezni a révfülöpi futballpályán lehet reggel 7 órától 13.30 óráig, a rajt 8 órától 14 óráig folyamatos. A Révfülöp és Balatonboglár közötti táv 5200 méter" - áll a szervezők tájékoztatásában.

"Varázslatos hangulat jellemzi ezt a több ezer főt megmozgató eseményt. Tökéletes a szervezés, az úszó biztonságban érezheti magát a vízben. Egyik oldalon bójasor jelzi a pálya szélét és a távot, másik oldalon hajók, vitorlások vannak lehorgonyozva, ezekről igény szerint itatják a résztvevőket, akár kapaszkodva meg is pihenhet az úszó. Én magam húsz alkalommal úsztam át a Balatont, hetven éves voltam, amikor legutolsó alkalommal teljesítettem a picit több mint öt kilométeres távot. Hogy mi hajtott? Az, hogy legyőzzem önmagam" - emlékezett vissza dr. Jakabházyné Mező Mária, a Magyar Olimpiai Akadémia ma is igen aktív, sportos főtitkára, aki idén azért nem megy a - többször halasztott - tóátúszásra, mert Szlovákiában éppen raftingolni fog - 72 évesen...

(MOB/VF, fotó: MTI)