A SportAccord eseményein Hosszú Katinka és Kamuti Jenő is részt vesz

Hosszú Katinka: lehet 2021 méterrel több?

2014. 06. 12.
Megosztás

Ha a körülmények kedvezőek lesznek – azaz a Balaton vize megfelelő hőmérsékletű –, akkor Hosszú Katinka is hozzáad 2021 métert az idényre tervezett versenytávjaihoz a Magyar Úszás Napján, június 21-én, szombaton.

A nemzetközi szaksajtó által már csak „Iron Lady”-nek, azaz Vasladynek becézett világklasszis gyakorlatilag minden hétvégén leúszik három-négy kilométert versenyszerűen, hiszen bármerre is jár, naponta 3-4 számban döntőzik. Így történt ez Norvégiában, a múlt héten Monte-Carlóban, és a most hétvégén esedékes római viadalon, a Sette Collin is sűrű program elé néz. Jövő hétvégén, június 21-én viszont nincs verseny, azaz Katinka ott lesz Balatonfüreden, a Magyar Úszás Napján, és ha nem túl hideg a Balaton vize – azért a berlini Eb felé közeledve mindenre figyelni kell, hiszen az úszók szervezete igen érzékeny –, akkor a Samsung Olimpiai Úszófesztivál 2021 métere lesz a soros hétvégére rendelt versenytáv.

„Jó buli lesz, még az sem kizárt, hogy Shane is vízbe száll. Szerintem férjnek és feleségnek egymás mellett a helye ilyenkor is” – közölte nevetve Katinka, bár edző-férje rögtön jelezte, csak akkor vállalja, ha háton úszhat.

„Hátúszó voltam világéletemben, a gyors és a mell sosem ment valami jól. Mondjuk két kilométer kissé nagy táv ebben az úszásnemben, esetleg lehetne egy rövidebbet kijelölni az eredményes edzők részére?” – tréfálkozott Shane Tusup, aki egyébként a tavaly év végén maga is versenyzett Reunion szigetén, sőt, érmet is szerzett. Tény, 50 méteres hátúszásban, azaz sprintben jó, itt viszont valóban hosszabb távon kellene bizonyítania. Hogy végül hány métert úszik a házaspár, jövő szombaton derül ki a füredi eseményen, amelyen bárki indulhat – és amelyet a 10 km-es nyílt vízi Európa-kupa futam eseményeivel egyetemben a Duna TV élőben közvetít.

(Csurka Gergely)