2022 01 03 celebration inside 01

Így néznek ki a pekingi díjátadó kellékei

2022. 02. 04.
Megosztás

Pódium, öltözék, virágcsokor. A dizájn egyszerre hagyománytisztelő és modern.

A pekingi téli olimpia szervezőbizottsága megjelölte a fenntartható olimpia koncepciójának megvalósítása szempontjából kiemelt jelentőségű stratégiai területeket. A rendezők ebben a dokumentumban összegezték azokat a célkitűzéseket, rendelkezéseket, amelyek az elképzelés megvalósulását szolgálják. A jövő iránt érzett felelősség a díjátadó gála kellékeiben is megjelenik.

Érdemes megemlíteni, hogy a jég- és hóvonalakkal kombinált grafikával díszített pódiumok újrahasznosítható és környezetbarát anyagokból készülnek.

2022 01 03 celebration inside 02

A téli olimpia arculatának központi elemét a „Hegyek és folyók ezer mérföldje" című híres kínai festmény képezi, amellyel az éremátadó ünnepségeken is találkozhatunk majd.

A szervezők az éremátadó gálára három különböző ruhaösszeállítással készülnek, amelyek a megszokott téli textilek mellett önmelegedő termo alsóneműt is tartalmaznak. A „Szerencsés hó és felhő" nevet viselő szett valamennyi havas verseny során bevetésre kerül a szervezők részéről. A viseleteket hópelyhek és felhők ékesítik, amelyek égszínkék és napfényvörös színben pompáznak.

2022 01 03 celebration featured

A ceremónia jelmezeinek dizájnja egyszerre hagyománytisztelő és modern. A ruházat stílusjegyeiben a tradicionális kínai tájfestészetben használt technika és a játékok központi grafikája tükröződik vissza.

A kiegészítők között szerepel az érmeseknek járó, kézzel kötött kasmírvirágcsokor, amelyet hatféle virág alkot, köztük rózsa, kínai rózsa, gyöngyvirág, hortenzia, babér és olajbogyó, amelyek a barátságot, a kitartást, a boldogságot, az egységet, a győzelmet és a békét szimbolizálják.

2022 01 03 celebration inside 01

A jutalmak között szerepel a díjazottaknak járó kabalaajándék is, amelyet a szervezők Bing Dwen Dwenről és Shuey Rhon Rhonról mintáztak. A tárgyakat egy fenyőből, bambuszból és szilvából fonott koszorú ékesíti, amelyek a kitartást és az életerőt jelenítik meg.

Az éremtábla arculatát a Tang-dinasztia kínai hagyományos szövetei ihlették. Az éremtáblát virág- és hópehelyminták díszítik, amelyek a 2022-es pekingi játékok központi grafikája fénymintáinak köszönhetően kelnek életre.

A magyar indulók között az olimpiai címvédő rövidpályás gyorskorcsolyázóinkat is ott találjuk, akik nagy reményekkel vágnak neki az eseménynek…

(Magyarock/Molnár István, olympics.com; fotó: NOB)