Jégre, Szentes!

Jégre, Szentes!

2014. 02. 17.
Megosztás

Sportágak fognak össze a jövőért, ennek eredményeképpen új szakosztállyal bővül a Szentesi Vízilabda Klub. A városban már ötödik éve működő jégpálya kinőtte magát, és „belép” a magyar jégkorongsport életébe, a vízilabdázók pedig „kistestvért” kapnak a jégkorongozóknak köszönhetően. A tervek szerint szeptembertől teljes gőzzel zajlanak majd az edzések a minden (korosztályos) igényt kielégítő fedett pályán.

A Frigo-jégpályán a Valentin napi koriparti még nem az ünneplés jele, bár lenne ok rá, hogy az állítólag itt kivételesen finom forrócsokival koccintsanak: a Magyar Jégkorong Szövetségbe ugyanis felvették a szentesi klubot. Egészen pontosan a pólósok lettek MJSZ-tagok, a Szentesi Vízilabda Klub azonban az ősztől jégkorongozókat is nevel. A pólósok elnöksége támogatta az elképzelést, s a klub alapszabálya sem zárta ki a bővítést. Ősztől (vagy annál is korábban) a városban öt éve működő jégpályán nemcsak korcsolyaoktatás és közönségkorcsolyás lesz, hanem a jégkorongsport is Szentesre költözik.

"Amikor az MJSZ-től nálunk jártak, azt mondták, itt minden feltétel adott az utánpótlás-neveléshez" – mondta ifj. Magyar József, a jégpályát üzemeltető Frigo Kft ügyvezető igazgatója. "A jégkészítő és a jégtisztító berendezésektől az öltözőkig minden tökéletes állapotban van. Ötödik éve zajlik hétköznap délelőttönként a korcsolyaoktatás, a szentesi és a környékbeli óvodákból és iskolákból érkeznek hozzánk a gyerekek. A délutánok szabadok, tehát hely és idő is van arra, hogy Szentesen elinduljon az élet a jégen."

Hosszú lehet a szentesi hokisidény, lévén a gépek a nyári kánikulai időszakot leszámítva folyamatosan alkalmasak a jégkészítésre. Az MJSZ-től kapott segítség (tíz gyermeknek felszerelés, valamint szakmai támogatás) lehetőséget teremt arra, hogy az első helyi csapat létrejöjjön.

Az MJSZ február 13-i közgyűlésén a szentesiek mellett a Justitia Sport Club, a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola, a Kazinczy Ferenc Általános Iskola Diáksport Egyesülete és a Vasi Jégkorongért Alapítány nyert felvételt a szövetségbe. Döntés született arról is, hogy a március végi leány U18-as A csoportos, valamint az áprilisi fiú U18-as divízió I/B csoportos világbajnokság mérkőzéseit ingyen lehet megtekinteni. Budapesten és Székesfehérváron is telt ház lehet a magyarok mérkőzésein.

"Eleinte, amit csak lehet, önerőből szeretnénk megvalósítani – említi Magyar. – Ha már letettünk valamilyen eredményt az asztalra, akkor tovább lépünk, hogy támogatók segítségével szélesítsük a lehetőségeket. A korcsolyasport népszerű a környéken. Az egyik kedvelt üzletlánc képviselőjétől tudjuk, hogy minden télen a szentesi üzletükbe csoportosítják a régió boltjaiból a korcsolyákat, mert itt karácsonykor akkora az igény ezekre. Az elmúlt években kiépítettük a bázist, s a jelek szerint mostanra minden akadály elhárult a továbbfejlődés elől. Több edzőjelöltünk van. Természetesen nagy névben még nem gondolkodhatunk, de azt ígérhetem: alapos, felkészült és lelkiismeretes szakemberekkel kezdjük meg a munkát."

(Utánpótlássport.hu)