20220207 009 BEIJING 2022 07 noi jegkorong

Dr. Kolbenheyer Zsuzsanna lett a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke

2024. 05. 30.
Megosztás

Dr. Kolbenheyer Zsuzsannát választották meg a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) elnökének, mandátuma négy évre szól. A sportvezető tagja a Magyar Olimpiai Bizottság több bizottságának is, számos olimpiai eseményen töltött be jelentős tisztséget.

A szavazáson 285 igen szavazatot kapott, 17 nem mellett.

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen megtartott küldöttgyűlésen eldőlt az is, hogy id. Kovács Csaba lett a szakmai alelnök és Almássy Kornél az általános alelnök.

20231123 007 sportagi egyeztetes gangwon
MOB-Média/Szalmás Péter

Dr. Kolbenheyer Zsuzsa lett az első regisztrált női játékos 1990-ben. Ma azon kevés, magyar – ráadásul hölgy – sportvezetők közé tartozik, akik valamely nemzetközi sportági szakszövetség vezető testületében dolgoznak. Jelenleg a jogi, valamint a női bizottság vezetője az IIHF-ben. Érdemeket szerzett korábban a magyar női válogatott menedzselése mellett a Magyar Jégkorong Szövetség szakmai munkájában, annak alelnökeként és nemzetközi igazgatójaként is.

Esélyegyenlőségi Bizottság 10
MOB-Média/Balassa Balázs

Aktív az olimpiai mozgalomban is, tagja volt korábban a Magyar Olimpiai Bizottság Nemzetközi Kapcsolatok és Sportdiplomáciai Bizottságának, ma az Esélyegyenlőségi Bizottságnak; a 2019 novemberi közgyűlésen beválasztották a független Etikai Bizottságba. „Minden egyes nemzetközi eseménnyel gyarapodik a nemzetközi kapcsolatrendszerem, ezt a sportágamban és az olimpiai mozgalomban is kamatoztatni tudom. Többször volt már módom találkozni a NOB tagjaival is, köztük Thomas Bach elnökkel. Ha az ifjúsági olimpiákat is ideszámoljuk, ez az ötödik olimpiám, ahol ugyan azt a szerepet töltöm be” – nyilatkozta a MOB sajtócsapatának a jogi végzettségű háromgyermekes édesanya 2022 februárjában a pekingi téli olimpián. Azóta megrendeztek egy ifjúsági téli olimpiát is, Gangwonban...