Kenusok háziversenyeztek, olimpikonok szurkoltak a Mini 5próba Rióbán, a Nagy Sportágválasztón

Kenusok háziversenyeztek, olimpikonok szurkoltak a Mini 5próba Rióbán, a Nagy Sportágválasztón

2015. 09. 20.
Megosztás

A XVII. Budapesti Nagy Sportágválasztó szombati napján is nagyon sok látogatót vonzott a MOB sátra. A Mini 5próba Rióba résztvevői egy rögtönzött ergométeres háziversenynek is szemtanúi lehettek.

Szemán Róbert, a Nagy Sportágválasztó ügyvezető igazgatója, aki nem mellesleg kenus múlttal rendelkezik, Csabai Edvin, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szakmai igazgatója, 17-szeres világbajnok maratoni kenus és a riói kvótával már rendelkező Mike Róbert világbajnok kenus szerette volna megdönteni Dudás Miklós világbajnok kajakos, evezős ergométeren elért 45 másodperces rekordját, amelyet az első kiemelt idei ötpróbás eseményen, az 5próba Rióba velencei állomásán állított fel.

A szurkolók között volt több élsportoló, olimpikon: Csernoviczki Éva és Hadfi Dániel judós, Kasza Róbert öttusázó, Miklós Edit alpesi síző, Tóbai-Sike Renáta sportlövő és Szilágyi Áron vívó is.

A nagyon szoros versenyben végül a csúcsdöntés elmaradt (Szemán Róbert ideje 53 mp, Csabai Edvin és Mike Róbert pedig 52 mp alatt teljesítette a 300 méteres ergométeres evezést), erre legközelebb október 3-án, a tatai 5Próba Rióba kiemelt eseményen kerülhet sor.

Az Európa-bajnok judós Hadfi Dániel a kerékpáros ergométert is kipróbálta...

A Budapesti Nagy Sportágválasztót olimpikonokkal nyitották meg pénteken, majd a Mini 5próba Rióbát több ötkarikás résztvevő is kipróbálta.

Az 5próba Rióba eseményeiről bővebben az otprobarioba.hu honlapon és a rendezvény Facebook-oldalán olvashat.

(MOB/VK)