Kerékpár: Bemutatkozik az Utensilnord Ora24.eu

Kerékpár: Bemutatkozik az Utensilnord Ora24.eu

2013. 02. 27.
Megosztás

P-Nívó – Betonexpressz 2000, Betonexpressz 2000 – Limonta, Tecnofilm – Betonexpressz 2000, valamint Ora Hotels – Carrera… Nívós történet, amely most a 2013-as évben szerencsére tovább folytatódik.

Egy átmeneti nehéz esztendőt követően, ezen év új kihívásokat és új lehetőségeket hozott. Hosszas egyeztetés után sikerült megállapodást kötni egy olasz menedzsmenttel, amelynek következtében újra van profi, kontinentális csapata Magyarországnak. Továbbra is kiemelt célként tűzik ki, hogy ne tűnjön el a magyar országúti kerékpársport a nemzetközi színtérről.

Sikerült egy nagyon komoly versenyprogramot összerakniuk, amelynek keretében kerekeseik hétről-hétre világsztárok egész sorával mérhetik össze erejüket. Remélik, hogy a Europe Tour sorozatban sikerül annyi pontot összegyűjteniük, hogy esetlegesen három fővel szerepelhessenek a szeptemberi firenzei világbajnokságon. Nem titkolt elképzelésük, hogy U23-as versenyző is kvalifikáljon, illetve, hogy esetlegesen klubként a csapat-időfutam számban is ott lehessenek.

Ami a kerékpárosokat illeti, ezen a téren egy nagyon ígéretes magot raktak össze, amely elsősorban a hazai nagy neveken, illetőleg a már bizonyított vagy éppenséggel feljövőben lévő olasz bringásokon alapszik:

- Gabriele Bosisio (2008-ban szakaszt nyert a Giro d’Italian, ráadásul a rózsaszínű trikót is magára húzhatta)

- Cador Rida (a Román Körverseny egykori győztese egy év kihagyás után tér vissza. Rida remek hegyimenő és kiemelkedő segítő)

- Dér Zsolt (az egykori szerb bajnok immáron magyar színekben versenyezve igyekszik kivívni a világbajnoki indulást jelentő kvótát)

- Holló Botond (Botond előtt nagy lehetőség adódott. Az eddig inkább csak pályán remeklő ifjonc most leteheti névjegyét országúton is)

- Kusztor Péter (pekingi olimpikonunk és többszörös vb-indulónk regnáló magyar bajnokként igyekszik tovább növelni nívóját)

- Omar Lombardi (a fiatal talján a 2011-es kiemelt Tour of Quinghai Lake viadal összetettjének hetedik helyén végzett)

- Lovassy Krisztián (londoni olimpikonunk a 2012-es sikeres idényt követően (CET Miskolc győzelem) megpróbál még feljebb kapaszkodni)

- Alessandro Mazzi (a Trofeo Franco Balestra talán az egyik legkeményebb olasz 1.2-es verseny. Alessandro tavaly hősies tettel nyerte ezt meg)

- Palotai Péter (az U23-as időfutambajnok Ausztriából tér haza, hogy megszerzett tudását immáron a magyar trikolor alatt kamatoztassa)

- Radonics Máté (a keret legfiatalabb tagja 2012-ben elnyerte a GP Costa degli Etruschi viadal Sauro Bettini díját)

- Federico Rocchetti (Federico a szökések nagymestere. Legyen az egynapos vagy szakaszverseny, őt a mezőny előtt kell keresni)

- Simon Péter (az U23-as magyar bajnokban nagy potenciál rejlik. Egy komolyabb pályafutás eléréséhez, talán ez az év lehet a kiugrás)

- Marco Zamparella (négy kisebb itáliai verseny megnyerése remek ajánlólevél)

- Marco Zanotti (ha valaki a kőkemény Kolumbiai Körversenyen nyer két szakaszt, az számukra belépőnek épp elegendő)

Utensilnord Ora 24.eu néven regisztrált kontinentális csapatnak Fabio Bordonali a csapatvezetője. Bordonali, versenyzői pályafutása alatt több alkalommal indult a Giro d’Italian és a Vueltan is. Csapatvezetőként számos nagy egyesületet irányított, az évek alatt olyan kerekesek fordultak meg a kezei alatt, mint, Paolo Savoldelli, Sergei Honchar, Davide Rebellin, Danilo Di Luca vagy éppen Alessandro Petacchi.

A sportigazgatói posztokat Stubán Ferenc, Marco Tabai és Franco Gini tölti be. A szövetségi kapitányt és munkásságát már nem kell bemutatni, ellenben az 51 esztendős Tabairól érdemes tudni, hogy 1988-ban végigtekerte a Tourt. Gini szintén egy élő legenda, hisz már közel húsz éve dolgozik a kerékpársportban olyan csapatoknál megfordulva, mint a legendás Mercatone Uno vagy éppen az Acqua & Sapone.

További segítők Basilides Áron (szerelő), Raffaelo Riccio (masszőr) és Mihály Norbert (sajtóreferens).

(www.pedalkings.com)