Tizennégy fair play-díjat adott át a MOB

Két hét múlva itt a XIX. Nagy Sportágválasztó!

2016. 09. 02.
Megosztás


Szeptember 16–17-én rendezik a XIX. Budapesti Nagy Sportágválasztót, amelyen mintegy 100 sportágat próbálhatnak ki ingyenesen az érdeklődők.

Szeptemberben a tanévkezdéssel szinte minden családban felmerül a kérdés: milyen sportágat válasszunk a gyereknek? A válaszadáshoz, a sportágválasztáshoz adhat hathatós segítséget a Nagy Sportágválasztó. A rendezvény lényege, hogy a látogatók ne csak nézzék az egyes sportbemutatókat, hanem aktív részesei legyenek maguk is az eseménynek!

A fiataloknak és a szülőknek egyaránt igénye van arra, hogy megkapják a megfelelő információkat az adott sportágról, mielőtt jelentkeznek az első edzésre. A szájhagyomány vagy épp a családi tradíciók, az iskola mellett szükség van szakértők véleményére, márpedig a Sportágválasztón szakemberek ismertetik meg a gyerekekkel a sportágakat. Szakemberek és élsportolók, olimpiai, világ- és Európa-bajnokok, a magyar sport ikonjai. Ők nemcsak vendégek a Nagy Sportágválasztó állomásain, hanem mentorok, alkalmi segítők, akik aktív részvételükkel vélhetően életre szóló élménnyel gazdagítják a gyerekeket, egyben megadják nekik az impulzust a sport felé fordulásban, és segítenek abban, hogy a választás tudatos és helyes legyen.

A Nagy Sportágválasztón a szövetségeknek és a kluboknak rangot jelent részt venni, imázsépítő esemény, ahol rá lehet bukkanni a jövő nagy bajnokaira is! A rendezvényen találkozhatsz a riói olimpia hőseivel! Legyél részese az élménynek, gratulálj a sikerekhez!

A 9 és 17 óra között nyitva tartó rendezvény pénteki napja elsősorban az előre bejelentkezett, oktatási intézményekből érkező óvodai, iskolai csoportoknak van fenntartva, szombaton pedig a nagyközönséget a családokat várják a szervezők.

A fővárosi eseményen túl szeptemberben több regionális helyszínen is lesz Nagy Sportágválasztó:

• Paks – 2016. szeptember 2.

• Szombathely – 2016. szeptember 2–3.

• Makó – 2016. szeptember 16–17.

• Siófok – 2016. szeptember 23.

• Dunaújváros – 2016. szeptember 23–24.

Találkozzunk szeptember 16–17-én a XIX. Budapesti Nagy Sportágválasztón a Merkapt Sportközpontban (Budapest, X. kerület, Maglódi út 12/A)! További információ és regisztráció: www.sportagvalaszto.hu

(MOB)