099

Ketten pályáznak a MOB elnökségi tagságára

2023. 05. 10.
Megosztás

A szerda délutáni határidőig két pályázat érkezett a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségének megüresedett helyére. Bacsa Péter és Benczédi Balázs közül, hogy ki kerül a honi ötkarikás szervezet vezető testületébe, a MOB közgyűlésének tagjai döntenek május 20-án.

Mint arról beszámoltunk, az új elnökségi tag megválasztása az olimpiai bajnok úszó, a hazai szövetséget vezető dr. Wladár Sándor novemberben történt alelnökké válását követően lett esedékes. Az új elnökségi tag megbízatása 2023. május 20. napján kezdődik, mandátuma a 2024. évi tisztújító közgyűlés napjáig szól.

„A pályázás menetéről a MOB alapszabálya egyértelműen fogalmaz. A pályázatoknak a közgyűlést megelőző tizedik napon, azaz szerdán 16 óráig kellett hiánytalanul – beleértve az önéletrajzot és a motivációs levelet – beérkezniük, papír alapon, a főtitkárnak címezve. Az erkölcsi bizonyítványoknak legkésőbb a választás napján fél tízig kell megérkezniük. A pályázatokat meghirdettük a közgyűlési meghívóban és a MOB honlapján is. Két beadvány érkezett: a birkózószövetség ügyvezetőjétől, Bacsa Pétertől és a műugró szövetség elnökétől, Benczédi Balázstól. Mindkettő érvényes, hogy ki lesz a befutó, arról a jövőheti közgyűlésen döntenek majd” – tájékoztatott Fábián László főtitkár.

A MOB május 20-ai közgyűlésének napirendi pontjai és a szavazás menete itt olvasható.

Bacsa Péter önéletrajza és motivációs levele.
Benczédi Balázs
önéletrajza és motivációs levele.

(MOB-Média)