Kettős rajt a 6. BSI Balaton Szupermaratonon

Kettős rajt a 6. BSI Balaton Szupermaratonon

2013. 03. 24.
Megosztás

A négy nap közül a szombatra eső táv a verseny legrövidebb szakasza, 43,6 km. Balatonfüredről indult a Balatont megkerülők több mint ezer fős társaságának rajtja. 10 perccel korábban startolt Badacsonytomajról a klasszikus maratontávot (42195 m) vállalók mezőnye, Maratonfüred elnevezéssel. A cél mindkét futamnak Balatonfüreden a Tagore sétányon volt.

Az első két naphoz képest szerencsésebbek voltak a versenyzők, mert szélcsendben szaladhattak, legtöbbjük szerint „ tökéletes futóidő volt a mai”. A futók örömét tovább növelte, hogy a pénteki, a szigligeti várhoz vezető emelkedőn felépített célhoz képest ma sík terepen volt a befutó.

A Maratonfüred férfi versenyének eredménye: 1. Peyer Zoltán 2.45:01, 2. Csapó Tamás 3:01:35, 3. Máthé Zoltán 3:02:33

Peyer Zoltán (Oxygen)
"Eddig 2:48 volt az egyéni rekordom és nagy öröm, hogy sikerült a célt elérnem, három percet is faragtam belőle. A szélcsend jól esett, a hőmérséklet viszont a 3-4 foknál lehetett volna melegebb is, de ez sem fogott meg. A másik célomat is elértem ma, nem hagytam, hogy a leggyorsabb váltó megelőzzön."

A Maratonfüred női versenyének eredménye: 1.Makai Viktória 3:15:42, 2. Kelemen Nóra 3:33:11, 3. Petőné Perge Ágnes 3:34:19

Makai Viktória (Honvéd)
" Győzelmemet edzőmnek, Márton Attilának ajánlom. Két hete egy 12 órást futottam, így most ez a verseny egy igazi szerelemfutás volt; mondhatnám optimális időjárásban. Háromszor futottam már ezt a négy napos versenyt, s ahogy visszaemlékezem, akkor elég kilátástalannak látszott minden. Most viszont a csupán 42 km alatt sokkal barátságosabb és kedvesebb volt minden."

A váltók versenyében a harmadik napot is az első helyen fejezte be a Coca Cola Testébresztő „brigádja”(2:36:14) és Balázs Levente, Galántai György, Makár László megállíthatatlanul törnek a végső elsőség felé. Ma Galántai György hozta be a célba a váltót. "Az ember azt gondolná, hogy a harmadik napra már úrrá lesz rajtunk a fáradtság. Ehelyett ma hoztuk a legjobb eredményeinket. Egyre közelebb kerülünk ahhoz, hogy az álmunk valóra váljon és 12 órán belüli eredménnyel búcsúzhassunk a Balatontól."

A 6. BSI Balaton Szupermaraton férfi egyéni versenyében a harmadik napot is Steib Péter nyerte (2:49:22), ezzel óriási előnnyel várhatja a holnapi zárónapot, a Balatonfüred és Siófok közötti 50, 7 km-t. A nőknél Gyebnár Éva harmadik napja verhetetlen (mai győztes ideje 3:49:33), így Steibhez hasonlóan ő is a végső győzelem toronymagas esélyese.

Steib Péter:
"Szerencsére a szél most nem avatkozott bele a versenybe. Maradt erőm holnapra is, így nyugis futásra számtok. Ma sokat ért, hogy a maratonisták is ott voltak a mezőnyben, így nem voltam egyedül. Húztak, majd előztem őket, nem unatkoztunk."

(Forrás: Dobor Dezső, fotók Őszi Szilvia)