„Ki nem kényszerített hibák” miatt buktunk az oroszok ellen

„Ki nem kényszerített hibák” miatt buktunk az oroszok ellen

2015. 06. 24.
Megosztás

Weisz Tamás, a magyar strandlabdarúgó-válogatott szövetségi edzője rendkívül bosszús az Oroszországtól elszenvedett 5-3-as vereség miatt a bakui Európa Játékokon.

A magyar strandfocisták is megkezdték szereplésüket Bakuban, és bár első csoportmérkőzésükön a hajráig 3-3-ra álltak a világbajnoki címvédő oroszokkal, végül 5-3-ra kikaptak.

„Apró fegyelmezetlenségek, ’ki nem kényszerített hibák' vezettek a vereséghez” – boncolgatta az okokat Weisz Tamás a mob.hu-nak.

A szakvezető szerint a csapatot azt követően, hogy 1-3-ról 3-3-ra egyenlített, elvitte a hév, mindenáron meg akarta nyerni a találkozót, ami visszaütött az utolsó két percben.

A szövetségi edző úgy véli, sok ilyen mérkőzés kell ahhoz, hogy fiai ne essenek még egyszer ebbe a hibába, és reméli, már a spanyolok és az olaszok ellen rutinosabban fogják kezelni a hasonlóan kiélezett szituációkat.

Weisz Tamás elárulta, a lefújás után az oroszok mestere, Mihail Lihacsev gratulált neki, és kalapot emelt a magyar csapat teljesítménye előtt, melyről a magyar tréner szerint aligha feltételezte, hogy ilyen ellenállást fejt ki a jóval erősebb ellenféllel szemben.

A csoport másik szerdai találkozóján a spanyolok legyőzték az olaszokat 1-1-es játékidő után, 3-1-re diadalmaskodva a büntetőpárbajban.

A mieink csütörtökön 13 órakor Spanyolországgal, pénteken pedig ugyanebben az időpontban Olaszországgal csapnak össze a hátralévő két csoportmeccsen.



(MOB, fotó: MOB/Szalmás Péter)