Kihívás Napja - 2012. május 23.

Kihívás Napja - 2012. május 23.

2012. 05. 09.
Megosztás

A közéletünket érintő folyamatos változások közepette van egy tervezhető, a társadalom széles rétegeit immár 21 éve folyamatosan érintő esemény, mely újra összefogásra készteti a lakosságot.

A KIHÍVÁS NAPJÁ-ról van szó, amely 1991 óta hazánk legnépszerűbb lakossági sporteseménye. Hazánkban eddig összesen 1590 település vett részt a vetélkedésben. Tavaly a versenyben részt vett falvak és városok lakói egyetlen nap alatt 46,5 millió percnyi időt mozogtak együtt.

Kihívás Napja célja, hogy a lakosság körében kedvet teremtsen a mozgáshoz, az egészséges életmódhoz. Nagy előnye, hogy a résztvevőknek nem kell utazniuk, helyben megszokott környezetükben mozoghatnak, sportolhatnak.

Az eddig benevezett településeken több mint 1.332.623 millió ember találkozhat a sportolás mozgás élményével.

Az esemény honlapján (www.kihivasnapja.hu) értékadó sportemberek vezetésével mozgásos órákat sugározunk, melyhez bárhol lehet csatlakozni, ahol internet elérés van.

Nem lehet akadálya tehát annak, hogy helyben oktató hiányában nyílt órák legyenek. A NAP szervezői közel viszik e programokat az érdeklődőkhöz, és nem csak a Kihívás Napja településeken!

Használják ki a lehetőséget, mozogjanak, tornázzanak, táncoljanak sztár oktatóinkkal.

A hagyományoknak megfelelően persze idén is a helyi szervezők munkája adja meg az országos program lényegét:

Bács-Kiskun megye

Homokmégyen a Kihívás napi program úszással, és éjszakai túrázással kezdődik. A délelőtt folyamán a helyi Óvodában mozgatják meg a kicsiket és a nagyokat is. A délután folyamán pedig a néptánctól kezdve a floorballon át a kerékpáros akadályversenyig mindenki megtalálhatja a számára megfelelő mozgásformát. Szank több helyszínnel és változatos programmal készül a Kihívás Napjára. Gulu-gulu tánc, tömb futás, időstorna, kugli, lábtenisz, gördeszka versenyek és még sok más mozgásforma szerepel a programjukban.

Baranya megye

Bánfán többek között medvevadászattal, Sári-Piri kötelezéssel, busztolással, hordógurítással, és talicskatolással várják az érdeklődőket.

Nagynyárádon éjféltől teremfoci lesz a sportcsarnokban, majd az iskolába érkező gyerekeket reggeli tornával készítik fel az első órára. 11 órától lufis örömtáncot lejtenek, táncversenyt hirdetnek léggömbökkel.

Békés megye

Dévaványán a Polgármester Úr a megnyitó keretén belül átadja „Dévaványa kiváló sportolója emlékplakettet” majd közös tornával kezdik a napot. Úszási lehetőséget, ügyességi játékokat, különböző sporteszközöket biztosítanak a szervezők. A nap fénypontját Nick Árpád biztosítja, aki egy 1,6 tonnás gépjárművet fog foggal elhúzni, majd kerékpártúrával zárják a sportos napot.

Borsod-Abaúj Zemplén megye

Cigándon délelőtt a Szabadidő Központban, az Óvodában és az Általános Iskolában készülnek futóversenyekkel, sor és váltóversenyekkel, kosárlabdával és labdarúgással. Délután Rubint Réka és Schobert Norbi tart aerobic órát és életmód tanácsadást

Kazincbarcikán, a városi sporttelepen közös torna, futás, játékos versengések, valamint térítésmentes úszás a program.

Budapest A Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet is részt vesz a Kihívás Napi programokon. Délelőtt a fogvatartottak az udvaron sétálhatnak, aki nem tud ezen részt venni azoknak a zárkákban fitnesz programokat vetítenek le. A Büntetés-végrehajtási Intézet egy rekordkísérletet szeretne felállítani. Magyarország határvonalát (2242 km) szeretnék körbe tekerni, az önként jelentkező fogvatartottak, a távot kilométer számlálóval felszerelt szobakerékpáron teszik meg. A rekordkísérlet megdöntésében segítségükre lesz Katus Tamás hatszoros aerobic világbajnok, a MOB Szabadidősportért felelős tagozat tagja. A kísérlet célja, hogy felhívja a figyelmet a testmozgás fontosságára, valamint, hogy népszerűsítsék a kerékpáros közlekedést. A rekordkísérlet mellett asztaltenisz, szkander és fekvenyomó versenyt is meghirdetnek. A délutáni szabadlevegőn tartózkodás idejére sporteszközöket biztosítanak a fogvatartottak számára.

Csongrád megye

Bakson a közös zenés bemelegítést követően futás, kispályás labdarúgás, streetball, lábtenisz, kerékpározás, gyógytorna, jóga található meg a programok között.

Szentes kistérségben aktivizálták az iskolákat, óvodákat, ahová mindenki kerékpárral, rollerrel vagy futva érkezik. A nap folyamán ugrókötelezés, labdás sorversenyek, zenés tornák, táncház, görkorcsolya szerepelnek települések programjában.

Fejér megye

Fehérvárcsurgó Legfürgébb Lakója címért női és férfi kategóriában Éjféli futást, majd Holdfény túrát szerveznek éjszakai programnak. A reggelt közös zenés tornával kezdik, majd folytatják hastánccal, zumbával, kerékpáros ügyességi játékkal, kondicionáló tornával. A nap folyamán a Legsportosabb Családot is szeretnék megtalálni a szervezők.

Polgárdi fáklyás futással kezdi a napot. Megmozgatják az iskolásokat, óvodásokat és a felnőtteket is. Egész nap elérhető a ping-pong, csocsó, biliárd. A foci pályán torna, aerobic, kick-box és ÖKO sátor várja a település lakóit. Óvodában kincskeresés, gyerekhordás, babakocsi toló verseny lesz a program.

Székesfehérvárott áloműző bemelegítéssel készülnek fel az egész napos sportolásra, amit éjszakai fürdőzés, nordic walking gyaloglás, görkorcsolyázás, gördeszkázás, ketrecfoci követ. Napközben csörgőlabdával, aquafitnesszel és grundbirkózással is megmozgatják a sportot kedvelőket, de további programok is akadnak szerte a városban. Kihívás Napja Futás és Gyaloglás Próbával és Mc Donald’s 6 órás Asztalitenisz Partyval is készülnek a szervezők.

Komárom-Esztergom megye

Várgesztesen délutáni programokkal készülnek a szervezők a Kihívás Napja alkalmából. Könnyed kerékpározásra hívják a sportolni vágyókat, majd a kicsiknek és nagyoknak is táncházzal készülnek, végül közös aerobicozás vagy nordic walkingozással zárják a napot a településen.

Pest megye

Áporkán, több helyszínen is gimnasztika, ügyességi játékok, sorversenyek, zumba, karate, hipp-hopp, jóga, latin tánc programokkal várják az érdeklődőket.

Üllő az olimpia jegyében 2012 méteres futóversenyt szervez éjszaka. A reggelt közös bemelegítés követi, majd utcai futás szerepel a programban. A testnevelés óra keretein belül kötélhúzó verseny, hetes dobó illetve rugó verseny, fekvőtámasz, és különböző váltóversenyekkel készülnek a fiataloknak. A nap végét egy közös tanár-diák foci mérkőzés zárja majd le.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Nagyhalász versenyfutással, közös bemelegítéssel, kerékpározással, tűzharcbajnoksággal, Zumba-val, Kick-boksz-szal készül a Kihívás Napjára.

Tolna megye

Szárazdon a Kultúrházban, a Teleházban és a sportpályán a tervezett programok közt szerepel a lovaglás, fűkaszálás, talicskatolás, kuka tologatás, zumba, tapadós labdajáték.

További információ:

Magyar Szabadidősport Szövetség
Telefon: +36/1/460-6815
[email protected]
www.kihivasnapja.hu