„Kikövetelték” a Családi Sportfesztivált

„Kikövetelték” a Családi Sportfesztivált

2014. 09. 04.
Megosztás

A Coca-Cola Testébresztő XVI. Családi Mozgásfesztivált a Kopaszi-gáton rendezi meg a Magyar Szabadidősport Szövetség, kiterjesztve ezzel hagyományos női sportfesztiválját.

„Igazából nem mi voltunk a kezdeményezők – számolt be a bővítésről Salga Péter, a szövetség főtitkára.
– Korábbi női fesztiváljainkon a hölgyek kísérői vetették fel, hogy ők miért nem sportolhatnak. Összedugtuk a fejünket, és arra jutottunk, miért ne… Így született meg a családi sportfesztivál ötlete. Elvégre amúgy is szeretnénk mindenkit mozgásra bírni, csak eddig ezt a nőkön keresztül próbáltuk elérni. Úgyhogy tulajdonképpen sikerrel jártunk, mivel egyre több családtag jött ki a rendezvényeinkre, és jó hír nekik, hogy mostantól ők is aktív résztvevők lehetnek. Programokkal várjuk az egész családot, de jöhetnek ugyanúgy más, akár munkahelyi közösségek is.”

A szeptember 7-én 10 és 17 óra között sorra kerülő, ingyenes testébresztésre a szervezők hat-hétezer főt várnak, akik 90 sportág és mozgásforma közül válogathatnak.

A nagyszínpad programjára garancia az azt összeállító Katus Tamás személye. A többszörös aerobik világbajnok elmondása szerint a különféle óratípusokból húszperces bemutató tréningeket lehet majd látogatni. Egyaránt lesznek küzdősport jellegű, táncosabb és erősítő tréningek is, a nap végén pedig Tamás testvére, Katus Attila is színpadra lép.

(Magyar Szabadidősport Szövetség Sajtóosztály)