Ünnepelt a Budapest Sportiroda - három évtizede szervezik a szabadidősportot

Kocsis Árpád: A Mini 5próba Rióba a legnagyobb szabadidős eseményeket is színesíti!

2015. 10. 09.
Megosztás

"A Budapest Sportiroda a hétvégi futófesztiválra többtízezer résztvevőt vár. A fő verseny, a 30. Budapest SPAR Maraton mellett szívesen adunk helyet a Mini 5próba Rióba sátrának is, ahol a feladatokat minden egészséges ember teljesítheti kortól és nemtől függetlenül, és egy plusz lehetőséget ad a mozogni vágyóknak" - hangsúlyozta Kocsis Árpád főszervező, a BSI ügyvezetője.

„A Mini 5próba a legnagyobb szabadidős eseményeket is színesíti, feladatai színes kiegészítő-programként adnak lehetőséget a hozzátartozóknak, a kísérőknek, a családtagoknak, barátoknak, vagy akár azoknak a szurkolóknak, akik a hangulatért látogatnak ki az eseményre, és ha ’megfertőződnek’, a következő versenyen már indulóként köszönthetjük őket. A gyermekek is szívesen teljesítik a próbákat, akik lehet, hogy épp a sikerélmény és a fesztiváli hangulat miatt ’ragadnak’ meg a sportban. A MOB törekvésével osztozunk, hiszen a cél közös: minél több ember mozogjon Magyarországon!” – fejtette ki Kocsis Árpád, az idén 30 esztendős sportszervezőiroda egyik vezetője (a fotón mellette ügyvezetőtársa, Máth István, a MOB szabadidősportért felelős tagozatának tagja).

A BSI tájékoztatása szerint az idén először kétnapos eseményre eddig csúcsot jelentő 26 200 előnevezés érkezett, egyéniben eddig 7100-an regisztráltak (4200 magyar és 2900 külföldi). Az is rekornak számít, hogy 80 országból érkezett nevezés, valamint az is, hogy 910 magyar település képviselteti magát a viadalon.

A főváros futóünnepén a MOB Mini 5próba Rióbát szervez, így a mozgalomban már résztvevők, vagy ezúttal csatlakozók pontokat gyűjthetnek a nyeremények reményében.

A Mini 5próba Rióba alkalmával a 300 méteres ergométeres evezéssel, az egyperces görgőpados kerékpározással, a helyből távolugrással, az egy-egy perces ugrókötelezéssel és szökdeléssel, nevezési díj nélkül, egy alapregisztrációval és tíz perc mozgással tíz pont gyűjthető. Száz pontonként jár egy Irány Rio! sorsjegy, amellyel a riói olimpiára lehet utazást nyerni.

A szervezők a Városligetben szombaton és vasárnap várják a Mini 5próbázókat. A jubileumi fesztiválon élsportolókkal, olimpikonokkal is találkozhatnak a kilátogatók.

Az 5próba Rióba-mozgalomról az 5próba Rióba honlapon és annak Facebook-oldalán tájékozódhat.

(MOB/VF, fotó: Horváth György)