Kusztor újabb Europe Tour pontjai, na meg egy mosógép…

Kusztor újabb Europe Tour pontjai, na meg egy mosógép…

2013. 08. 21.
Megosztás

Szombaton Csehországban vitézkedett az Utensilnord Ora24.eu magyar sora, hisz a GP Kralovehradeckeho Kraje 191 kilométeres távja kőkemény versenyt hozott.

Az 1.2-es besorolású viadal a pénteki kritériumversennyel karöltve végig tökéletesen volt szervezve. 19 csapat közel 120 kerekese sorakozott fel a rajtvonalnál. A pálya keménységét jelzi, hogy végül mindössze 20 versenyző tudta érdemben teljesíteni a viadalt. Végig kis utcákon kanyargott a mezőny, amelyeken előbb egy nagyobb (119 km), majd hat kisebb 12 kilométeres kört kellett megtenniük.

A rajt utáni első elmenésbe csapatunk kerekese Palotai Péter is bekerült, azonban ezt a szökést a mezőny nem engedte meglépni. Mintegy 40 kilométer múlva jött a pálya legnehezebb, mintegy 3 és fél kilométer hosszú meredeke, amelynek végén mindössze 23 fő maradt elől, köztük Kusztor Péterrel. Az ezt követő időszak Dér Zsoltról szólt, aki körülbelül két perces lemaradásból hatalmasat küzdve egyedül zárkózott fel az élen tempózókhoz. A belső körpályát megkezdve egy újabb kaptató következett, ahol heten léptek meg, lényegében minden nagycsapatból egy fő. Nagyon hamar három perc körüli előnyre tettek szert azonban ekkor érthetetlen módon hirtelenjében megtorpantak. Kusztor Péter végig jó erőben érezte magát, így 60 kilométerrel a vége előtt lesz, ami lesz alapon egyedül bevállalt. Nem sokkal később csatlakozott hozzá a szlovén bajnok Luka Pibernik a Radenska gárdájából. A negyedik célvonalon való áthaladásnál kijelölt hajrá megnyerésével Kuszti bezsebelt egy minden igényt kielégítő felsőkategóriás mosógépet is, sajnos azonban 15 kilométerrel a vége előtt utolérték őket. Pekingi Olimpikonunk persze nem adta könnyen magát és fáradtan is megtett mindent a minél jobb eredmény eléréséért.

A győzelmet végül a hazaiak nagy örömére a fiatal cseh Petr Vakoc (Etixx-Inhead) szerezte meg Josef Hosek (Bauknecht – Author) és Luka Pibernik (Radenska) előtt. Kusztor Péter az előkelő hetedik helyen érkezett 2:41-es hátránnyal, amellyel 6 Europe Tour pontot gyűjtött. Dér Zsolt a 11. lett, a többieknek sajnos nem sikerült befejezniük a megmérettetést.

(Forrás: Utensilnord Ora24.eu: )