Lemondott NOB-tagságáról a nyolcszoros olimpiai bajnok

Lemondott NOB-tagságáról a nyolcszoros olimpiai bajnok

2016. 04. 06.
Megosztás

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság elfogadta Ole Einar Björndalen lemondását tagságáról – adta hírül hivatalos közleményben a NOB.

Björndalen hosszasan egyeztetett a NOB elnökével, Thomas Bachhal lemondásáról, amely az oslói Biatlon Világbajnokság után lép életbe. „Megegyeztünk Ole Einarral erről a lépésről. Ez volt a megfelelő döntés, mivel sportolói elfoglaltságai nem teszik lehetővé számára, hogy ellássa a NOB-tagsággal járó feladatait úgy, ahogyan ő szeretné. Kapcsolatban maradunk, és sok sikert kívánunk neki sportolói karrierjéhez” – mondta Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke a szervezet honlapjának.

A 42 éves norvég biatlonos nyolcszoros olimpiai bajnok, négy ezüst- és egy bronzérme van még a téli ötkarikás játékokon. A világbajnokságok történetének legsikeresebb versenyzője: 20-szoros vb-győztes, ezen kívül 14 ezüst- és 10 bronzérme van. Björndalen még mindig kirobbanó formában érzi magát, csak a 2018-as pjongcsangi téli olimpia után tervezi visszavonulását.

„Úgy érzem, még mindig a csúcson vagyok, és már most nagyon várom a következő szezon kezdetét. Még mindig rendkívül motivált vagyok, azt hiszem, képes vagyok egy jó eredményt elérni a sportágamban” – mondta NOB-tagságáról való lemondása után a spiegel.de-nek Ole Einar Björndalen.

A NOB-tagságról való lemondás nem túl gyakori, legutóbb 2014-ben volt rá példa, amikor a háromszoros olimpiai bajnok síző, a francia Jean-Claude Killy távozott a Nemzetközi Olimpiai Bizottságtól.

Björndalen utódáról egyelőre még nem született döntés.