Lovasterápia konferencia, továbbképzés és lovasvizsgák

Lovasterápia konferencia, továbbképzés és lovasvizsgák

2012. 10. 15.
Megosztás

A 15 éves Magyar Lovasterápia Szövetség (MLTSZ) október 14. és 28. között továbbképzést rendez pszichológusok, gyógypedagógusok, lovasok és gyógytornászok számára Sarlóspusztán.

A programban emellett szakmai konferenciát és lovasvizsgákat is tartanak.

A kéthetes továbbképzésen az MLTSZ lovasvizsgákra felkészítő hetet szervez és lebonyolítják a Német Lovas Szövetség vizsgarendszere szerinti DRA-s lovasvizsgákat is. A szövetség október 22-én szakmai konferencián ünnepli megalakulásának 15. évfordulóját, melyen a lovasterápia minden területéről elhangzanak, majd előadások és az elméleti blokkok mellett a lókiképzéshez kötődő gyakorlati bemutató is színesíti a programot.

A továbbképzés második hetében rendezik az akkreditált lovasterapeuta-képzést befejező gyógytornász- és gyógypedagógus-hallgatók, valamint a Pszichológus által vezetett lovasterápia című képzést befejező hallgatók szakmai záróvizsgáját. Emellett az lovasterapeuta-képzés új, 2012-es évfolyamának hallgatói számára is elkezdődik a képzés.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és az MLTSZ kezdettől törekedett arra, hogy létrehozzon egy saját, mintaértékű lovasterápiás centrumot, amely a rendszeres lovasterápiás munka mellett helyet ad a lovasterápiával foglalkozó szakemberek képzésének, továbbképzésének, díjlovas és lovasterápiás versenyeknek, a terápiás lovak kiképzésének - közölte a Gyermekmentő Szolgálat az MTI-vel.

A Magyar Lovasterápia Szövetség 1997-ben alakult meg azzal a szándékkal, hogy az országszerte elszigetelten dolgozó lovasterapeuták munkáját egységes európai színvonalra emelje. Az utóbbi években neves külföldi szakemberek és hazai oktatók bevonásával alakította ki a gyógytornászok, gyógypedagógusok kétéves akkreditált továbbképzési rendszerét és évente több alkalommal szervez tanfolyamot a lovasterápia iránt érdeklődő hazai szakemberek számára is.

(MTI, fotó: Bruzák Noémi/MTI)