MOZDULJ MAMA !

MOZDULJ MAMA !

2012. 06. 12.
Megosztás

Az Emberi Erőforrások Minisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkársága kezdeményezésére megvalósuló „Mozdulj, Mama!” elnevezésű népegészségügyi kommunikációs kampány és sportrendezvény családi, közösségi sétára motivál.

A program felelőse dr. Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár, fővédnöke Jonathan Knott, az Egyesült Királyság rendkívüli és meghatalmazott magyarországi nagykövete, házigazdája Tarlós István Budapest főpolgármestere és szakmai együttműködő partnere Balogh Gábor miniszterelnöki sporttanácsadó.

A gyalogló nap generációktól független, aktív kikapcsolódást nyújt a család apraja-nagyja számára. A fiatal korosztályt emellett arra ösztönzi, hogy ne csak ezen a napon, hanem később is segítsen nagyszüleinek abban, hogy napi, heti rendszerességgel legalább egy órát gyalogoljanak vagy mozogjanak. A népegészségügyi program célja, hogy egyszerű példákon keresztül bizonyítsa a mindennapi rendszeres testmozgás életmódra gyakorolt pozitív hatását, valamint, hogy újabb alkalmat adjon a generációk közötti párbeszédre, hiszen az Európai Unió ez évi üzenete is:

„2012 – Az aktív idősödés és a nemzedékek közötti szolidaritás európai éve”.

A „Mozdulj, Mama!” elnevezésű közösségi gyalogló nap

2012. június 23-án, szombaton 11:00 – 14:00 óra között a Margitszigeten kerül megrendezésre.

Gyülekező, regisztráció, rajtszámosztás: 10:00 órától a sziget Margit hídi bejárójánál.
A programot Monspart Sarolta tájékozódási futó világbajnok bemelegítéssel nyitja, ezután 3 km-es, közös gyaloglás következik a Margitszigeten, de ezen kívül lesz még térítésmentes egészségügyi szűrés (hallásvizsgálat, vérnyomásmérés), nyereményjáték, sőt lehetőség nyílik majd olimpikonokkal, neves sportolókkal való találkozásra is.
Minden rajtszámmal rendelkező, sikeres célba érő befutócsomagot kap ajándékba. (A sporteseményt esővel/széllel kísérve is megtartjuk.)

Ezúton szeretném kérni – az Ön mozgósító együttműködése mellett – az irányításában működő önkormányzat szociális ügyekért felelős munkatársának segítségét abban, hogy a kerület nyugdíjas korú lakosai minél nagyobb létszámban képviseltethessék magukat ezen az ingyenes közösségi gyalogló sporteseményen.

Kérem, hogy részvételi szándékukat (a sporteseményen résztvevők számával) a [email protected] email-címen vagy a +36 1 445 0492 telefonon 2012. június 15-ig jelezni szíveskedjék.


Monspart Sarolta
alelnök
Magyar Olimpiai Bizottság