Mozdulj Sárvár!

Mozdulj Sárvár!

2013. 03. 26.
Megosztás

A "Mozdulj Sárvár!" - rendezvénysorozat részeként került megrendezésre az 2. Sárvári Teremtájfutó Bajnokság a Nádasdy DSE szervezésében, amikor március 21-én, egész napra benépesült a Nádasdy Általános iskola tornacsarnoka.

A városi általános iskolák tanulói részére kiírt bajnokságon a város minden iskolája részt vett, így a délutáni döntők folyamán közel 300 fő mozgott a Teremtájfutó Bajnokság futamain, míg délelőtt a selejtező futamokon ennek a háromszorosa. A tanulók egy-egy selejtezőn/versenyen több pályát futottak be, amelyek 4-500 méter hosszúak voltak, cikcakkos vonalvezetéssel a teremben. Korcsoportonként és nemenként az első 3 helyezett oklevelet és érmet kapott. A díjakat Máhr Tivadar alpolgármester úr, Lakat Attila Iskola Igazgató úr és Monspart Sarolta, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke adta át.

Érdekes adat a versenyről: a II. korcsoport döntőjében (3-4.-esek) 102 diák, összesen - leány és fiú - 45 perc alatt 605 pályát teljesített a teremben, ami kb. 180 km-t jelent!

A teremtájfutás is az a sport lehetne, amely sok iskolában könnyíthetné a mindennapos testnevelés olcsó és szakmailag megfelelő kiterjesztését a sportcsarnokban vagy az udvaron egy megrajzolt, felülnézeti térkép és a kitett pályák segítségével. A testnevelők oktatásában évtizedek óta ugyan röviden a táborban, de szerepel a tájfutás.

Monspart Sarolta