Nagy Sportágválasztó a "Taiwan-Hungary Sport Forum"-on

Nagy Sportágválasztó a "Taiwan-Hungary Sport Forum"-on

2013. 11. 15.
Megosztás

Taipeiben pénteken kezdődött a "Taiwan-Hungary Sport Forum", melyre a Magyar Olimpiai Bizottság, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség mellett a Nagy Sportágválasztó is meghívást kapott. A National Taiwan Normal University által szervezett nemzetközi konferencia nem titkolt célja, hogy a két ország közötti sportdiplomácia kapcsolat erősítése.

A protokolláris programok és kapcsolatépítés mellett gyakorlati tapasztalatcsere és a két ország közötti sportéletben megjelenő különbségek elemzésére is kiterjed az összejövetel napirendje. A magyar küldöttség színvonalas, szakmai előadássorozattal készült, melyben tapasztalataikat és eredményeiket mutatják be.

A Nagy Sportágválasztó képviseletében résztvevő kollégánk, Szilágyi László számolt be a helyszínről: „A Taipei-i vendégszeretet és fogadtatás a megszokottnál is kiemelkedőbb. A Tajvani Magyar Képviseleti Iroda munkatársai szívüket-lelküket kiteszik a konferencia sikeréért és olyan fogadtatásban részesítettek minket, ami nagyban megkönnyítette dolgunkat. A tajvani sportvezetés elitje képviseli magát, ami számos protokolláris feladatot is jelent számunkra. A Tajvani Olimpiai Bizottság elnöke nyitóbeszédében elmondta, hogy nagy csodálattal tekint a magyar sportra és összehasonlítva a két nemzet olimpiai eredményét sokat tudnának tanulni tőlünk. Igazán büszkének érezhetjük magunkat, hiszen nagyon komoly figyelmet és megbecsülést kapunk, nagyon jó érzés most Tajvanon magyarnak lenni.”

(Nagy Sportágválasztó Szervezőiroda)