Nanjing 2014: Judo szellemiség egész Kínában

2013. 11. 22.
Megosztás

10 nap, 1000 km és 2500 boldog judoka – sikeresen zárult a „Judo oktatási út Kína körül” elnevezésű program, melynek végállomása a Nagy Fal volt. A projektben részt vett Tong Wen, olimpiai és világbajnok, valamint XU Lili, olimpiai ezüstérmes sportoló is (képen).

A Nemzetközi és a Kínai Judo Szövetség összefogott, hogy a harcművészetet kicsit közelebb hozzák az emberekhez. Fő céljuk az volt, hogy megismertessék a kínai fiatalokkal azokat az értékeket, amiket a judo magában hordoz. A sportot iskolákban, klubokban, edzőtermekben és nyilvános helyeken felállított műhelyekkel, híres olimpikonok és világbajnokok népszerűsítették.

A csapatban többek közt részt vett a kitüntetett olimpiai- és világbajnok Tong Wen és Xian Dongmei, akik amellett, hogy tanácsokkal látták el a fiatal sportolókat, az olimpiai értékeket is közvetítették feléjük.

„Az utazás által még én is új dimenziókat fedeztem fel ebben a nagyszerű sportban. Évek óta versenyzem, de csak most látom, hogy a judo nemcsak egy sport, hanem egy oktatási eszköz” – nyilatkozta Tong a projekttel kapcsolatban.

Az olimpiai szolidaritás és a Kínai Olimpiai Bizottság támogatásával a körút 2014-ben folytatódik és egészen a II. Ifjúsági Olimpiai Játékok kezdetéig, azaz augusztusig tart, aminek ezúttal Nanjing ad otthont.

(Olympic.org)