Négy nap múlva rajtol a fogathajtóverseny

Négy nap múlva rajtol a fogathajtóverseny

2013. 05. 01.
Megosztás

Május 3-án kezdődik Fábiánsebestyénben az idénynyitó nemzetközi fogathajtóverseny – olvasható a Fogatverseny.hu oldalon.

A versenyre 53 hajtó nevezett öt kategóriában: 7 egyes-, 32 kettes-, 12 négyesfogathajtó, valamint egy-egy pónikettes- és -négyesfogathajtó adta le nevezését.

A hazai szabadtéri versenysorozat első kiemelt versenyén a legnagyobb izgalmakat minden bizonnyal a kettesfogathajtók küzdelme hozza majd, mivel ez lesz az első pontszerző versenyük a kistapolcsányi kettesfogathajtó-világbajnokságon induló magyar csapatba kerülésért – olvasható a weboldalon.

Ahogy a Fogatverseny.hu írja, a négyesfogathajtók – a korábbi évekhez hasonlóan – világkupapontokat gyűjthetnek, valamint tesztelhetik fogatukat a budapesti négyesfogathajtó-Európa-bajnokságra készülve, a pónisok szintén tesztelhetik fogatukat a novemberi paui pónifogathajtó-világbajnokság szellemében.

Lázár Vilmos duplázhat a fogathajtóversenyen

Az elmúlt évi fábiánsebestyéni győztesek közül mindössze Lázár Vilmos duplázhat, hisz a többek távol maradnak az idei viadaltól. A teljes hazai élgárda viszont itt van, pontosabban itt lesz, az első fogatok érkezését hétfőre várják a szervező házigazdák – áll a weboldalon.

A tervezett program szerint a díjhajtás május 3-án, pénteken 9 órakor kezdődik, május 4-én, szombaton 9 órától a maratonnal folytatódik, és végül május 5-én, vasárnap a 9 órakor kezdődő akadályhajtással zárul a verseny.

(Forrás: NSO)