Nem lehet elég korán kezdeni a Mini 5próbát!

Nem lehet elég korán kezdeni a Mini 5próbát!

2015. 10. 10.
Megosztás

Egyre szélesedő korosztályok képviselői kapcsolódnak a riói 5próbázók társaságához. A Mini 5próba Rióba feladatai arra is alkalmat adnak, hogy a néhány éves kisgyermekek a sportos szülőkkel együtt végezzék el a feladatot.

Jó bizonyság erre az október 10-11-ei hétvégén zajló SPAR Budapest Maraton Fesztivál, melyen a MOB ismét Mini 5próba Rióbával várja a pontgyűjtő próbázókat.

A Budapest Sportiroda által szervezett kétnapos fővárosi futóünnep első napján, szombaton 10 600 nevezőt számláltak a különféle rövid távú futósszámok alkalmával. Az eseményen a borús idő ellenére is rengeteg fiatal, diák és család megfordult.

Az Ötvenhatosok terére érkező futók és barátok, családtagok a kiállítók sátrait, termékmintáit élvezhették, s színpadi programok, bemutatók is színesítették a programot. Itt állítottak fel sátrat a MOB munkatársai is - 55-ös számmal -, mely a Mini 5próba Rióba öt feladatának adott alkalmi otthont.

A próbák ezúttal is igen népszerűnek bizonyultak, volt szülő, aki egészen pici gyermekét is bevonta a feladat teljesítésébe. Erre az evezős ergométer maximálisan megfelelt...

A MOB vasárnap - amikor a hosszabb távokat, és a maratoni versenyt is rendezik - is várja a Mini 5próbázókat a Városligetben.

A Mini 5próba Rióba alkalmával a 300 méteres ergométeres evezéssel, az egyperces görgőpados kerékpározással, a helyből távolugrással, az egy-egy perces ugrókötelezéssel és szökdeléssel, nevezési díj nélkül, egy alapregisztrációval és tíz perc mozgással tíz pont gyűjthető. Száz pontonként jár egy Irány Rio! sorsjegy, amellyel a riói olimpiára lehet utazást nyerni.

Az 5próba Rióba-mozgalomhoz már háromezernél is többen csatlakoztak.

Az 5próba Rióba-mozgalomról az 5próba Rióba honlapon és annak Facebook-oldalán tájékozódhat.

(MOB/VF, fotó: MOB/Holló Viktória)