Olimpiai bajnok irányítja a Magyar Szabadidősport Szövetséget!

Olimpiai bajnok irányítja a Magyar Szabadidősport Szövetséget!

2013. 12. 20.
Megosztás

A Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) csütörtöki közgyűlésén Czene Atillát választották meg a szervezet elnökévé.

A korábbi olimpiai bajnok úszó azt a Horváth Andrást váltja az elnöki székben, a ki 2007 óta irányította a szövetséget. A hat éve elnöklő Horváth András maga kezdeményezte a szervezet vezetésének megújítását.

Czene Attila az aktív sport befejezése után sportvezetőként tevékenykedik. 2010 és 2012 között a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának sportügyeket felügyelő államtitkára volt, majd a Nemzeti Sport Intézet (NSI) főigazgatójának nevezték ki.

„Új kihívás előtt állok. Egy olyan nagy területről van szó, melynek táborában közel 3.7 millió potenciális sportoló van” – mondta Czene Attila. A Magyar Szabadidősport Szövetség új elnöke ugyanakkor hozzátette, tisztában van azzal, hogy a rendszeresen sportolók számát elsősorban megfelelő szolgáltatásokkal lehet vonzóvá tenni. „Sok feladatunk lesz ezen a területen, többek között szeretnénk bevezetni a Nemzeti Sportinformációs Rendszert a szabadidősort területére” – mondta Czene.

A szövetség általános alelnöke Péter Zoltán (az IBM regionális kereskedelmi igazgatója), a gazdasági alelnöke Németh Csabáné (igazságügyi könyv- és adószakértő), míg a szakmai alelnöke Schneider Béla (a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség egyik vezetője) lett.

A Magyar Szabadidősport Szövetség új elnökségében, Bányász Árpád (az Origó munkatársa, a Juventus 103.9 műsorvezetője), Ribár Zsuzsanna (Jász-Nagykun-Szolnok Megyei és Szolnok Városi Szabadidősport Szövetség elnökségi tagja), Papp Csaba (Baranya Megyei Szabadidősport Szövetség elnöke), Sinkovits László (a Budapesti Sportszolgáltató Központ főmunkatársa), Vadóc László (Tatabánya Városi Szabadidősport Szövetség elnöke) kapott helyet.

A közgyűlésen az MSZSZ a szabadidősportban végzett munkájáért a „Lakosság Sportjáért” díjat adományozott Kiss Erzsébetnek (a Hajdú-Bihar Megyei Szabadidősport Szövetség munkatársa) és Horváth Zoltánnak (a Komárom-Esztergom Megyei Szabadidősport Szövetség megbízott elnöke).

(Forrás: MSZSZ)