Parádés rekorddal köszöntötte a tavaszt a 29. Telekom Vivicittá Városvédő Futás (videóval)

Országos részvételi rekordot döntött az idei Telekom Vivicittá Városvédő Futás

2016. 12. 16.
Megosztás


Idei utolsó szabadidős sportrendezvényének, az elsősorban a hölgyeknek szóló Decathlon FittAréna elnevezésű eseménynek a lebonyolítására készül szombaton a Syma Csarnok „összes termében” a Budapest Sportiroda, amelynek ügyvezető-versenyigazgatója büszkén tekinthet vissza a 2016-os esztendő eseménysorozatára. Kocsis Árpád, aki immár 23. esztendeje tölti be ezt a tisztet, a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársának adott összefoglaló nyilatkozatában elsőként is a búcsúzó esztendő emlékezetes magyar csúcsjavításáról tett említést.

„Először történt meg Magyarországon, hogy egy sportrendezvényre harmincezernél többen neveztek be, és ez a Telekom Vivicittá Városvédő Futás volt, amely immár 31 esztendős múltra tekinthet vissza. Hozzá kell tennem, hogy öt évvel ezelőtt még húszezres nevezési számmal dicsekedhettünk, a növekedés tehát ilyen rövid idő alatt is ötven százalékos volt! Ha a csúcsot döntő rendezvényünket átültetnénk a német tömegfutóversenyek közé, örömünkre TOP-listás helyre kerülnénk, minimum a legjobb hat közé. Ennyi embert együtt utoljára az 1998-as szabadtéri atlétikai Európa-bajnokságon láttam, azok viszont a lelátón ültek és „csak” szurkoltak.” – hangsúlyozta Kocsis Árpád.

80 ezer regisztrált résztvevő

Az ügyvezető azzal folytatta, hogy 2016-ban öt sportágban 145-ezernél is többen szerepeltek a rendezvényeiken, az átfedéseket kiiktatva is 80 ezer regisztrált indulót szolgáltak ki.

„Tizennégy jólsikerült rendezvénnyel továbbra is a futás viszi a prímet, és külön öröm a számunkra, hogy miközben folyamatosan hagyományokat ápolunk, országszerte újdonságokkal is tudunk szolgálni. Hátra dőlni így sem szabad, mert a részvételi átlagszám a maratoni távon még mindig csak 1.69, ami azt jelenti, hogy sokan csupán egyetlen lehetőséget használtak ki. Más lapra tartozik, hogy sokezren 12 futóeseményen is teljesítették a vállalt nehéz távjukat.”

Összehasonlításképpen: a futóversenyek rendezésében is nagyhatalomnak számító Egyesült Államokban évente körülbelül hatszáz (!) maratonit hirdetnek meg, míg az ezen a téren is viharos sebeséggel fejlődő Kínában 348 hasonló távú eseménynél tartanak.

Elégedettség és a jókedv

„Nem – illetve nem elsősorban – újabb és újabb részvételi rekordok megdöntését tűztük ki célul – folytatta -, hanem azt, hogy továbbra is jó hangulatú és teljes mértékben biztonságos rendezvényeink legyenek. Ahogy a szolgáltatóknál, nálunk is hangsúlyos feladat az „ügyfélelégedettség” fenntartása, ami sportnyelvre lefordítva azt jelenti, hogy házigazdaként csak akkor tekinthetjük a küldetésünket maradéktalanul sikeresnek, ha az indulók jó érzéssel és elismeréssel gondolnak vissza a Budapest Sportiroda eseményeire” – hangsúlyozta Kocsis Árpád, aki immár 32 fős hivatásos csapatot vezet, de emellett több mint 100 alkalmi segítőtársra is számíthat a rendezvényeiken.

(Telekom Sporthír Szolgálat/Szalay Péter)