Pjongcsang 2018: „rendkívül elégedettek vagyunk az előkészületekkel”

Pjongcsang 2018: „rendkívül elégedettek vagyunk az előkészületekkel”

2017. 02. 14.
Megosztás


A Nemzetközi Korcsolya Szövetség (ISU) elnöke, Jan Dijkema rendkívül elégedett volt a Gangneungban lebonyolított világbajnoksággal, amely tesztversenyként szolgált a 2018-as pjongcsangi téli olimpiára is.

„Voltak kétségeink a vb előtt, különösen a szoros időbeosztás és a jég minőségével kapcsolatban. Ennek ellenére azt mondhatom, a jég maximálisan készen állt a versenyre. Nagyon elégedettek voltunk a szervezéssel, gratulálni szeretnék a koreai szövetségnek és a Pjongcsang 2018 szervezőbizottságnak. Biztos vagyok benne, hogy az olimpiai játékokra is tökéletesen fel fognak készülni” – mondta az insidethegames.biz-nek Jan Dijkema.

A gyorskorcsolya-vb éremtáblázatának élén toronymagasan Hollandia végzett nyolc arany-, három ezüst- és négy bronzéremmel. A második az Egyesült Államok lett három arannyal.

A 8 ezer néző befogadására alkalmas Gangneung Oval nevezetű csarnok a Gangneung Jégaréna közvetlen közelében helyezkedik el, ahol a gyorskorcsolya és a rövidpályás gyorskorcsolya, valamint a műkorcsolya versenyeit rendezik majd. Ez a klaszter minden bizonnyal az egyik leglátogatottabb lesz, hiszen a 2018-as téli olimpia házgazdája, Dél-Korea eddigi összes (szám szerint 53 – a szerk.) téli ötkarikás érmét valamelyik korcsolyasportágban nyerte. Egyébként a curling és a férfi jégkorong mérkőzéseit is ebben a klaszterben rendezik.

„A világbajnokság nagyon népszerű volt, csupa jó dolgot hallottunk a nézőktől és a sportolóktól egyaránt. Különösen a jéggel kapcsolatban, ami nagy elismerés a létesítményekkel foglalkozó munkacsoportunk számára. Az ilyen és ehhez hasonló tesztversenyek segítenek növelni az olimpia népszerűségét” – így Li Hi Pom, a pjongcsangi szervezőbizottság elnöke.

(MOB)