Rendhagyó lesz a Kihívás Napja

Rendhagyó lesz a Kihívás Napja

2012. 05. 22.
Megosztás

Monspart Sarolta szerint a 2012-es Kihívás Napja nem akármilyen lakossági sportrendezvény lesz. A magyar szabadidősport ugyanis már a Magyar Olimpiai Bizottság égisze alá tartozik, így más színezete lesz ennek az országos mozgalomnak.

„Rendhagyó Kihívás napja lesz az idei, ugyanis 2012-ben úgy bonyolítja le a Magyar Szabadidősport Szövetség, és a helyi szervezetek a rendezvényt, hogy a szabadidősport tagozati szinten bekerült év elején a Magyar Olimpiai Bizottság ’ernyője’ alá. Bízom benne, hogy ezáltal nagyobb figyelmet kap a „Sportol az egész ország” ügye, ami pozitív hozadéka lehet az új sportirányításnak. Sokféle mozgásfajta lesz az idei Kihívás Napján is, kedvére válogathat mindenki” – mondta a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke.

A Kihívás Napját május 23-án, szerdán rendezik. Az ország legnagyobb szabadidősportos eseményén települések versenyeznek több kategóriában. Idén bárki bekapcsolódhat az országos programba, attól függetlenül, hogy az a település, ahol él, nevezett-e Kihívás Napjára. Ez a nap a mozgásról szól, a Magyar Szabadidősport Szövetség arra buzdít mindenkit, hogy a testmozgásával járuljon hozzá, a bűvös 50 millió perces sportolási rekordhoz. Nem kell mást tenni, csak a [email protected] címre elküldeni, hogy hány percig sportolt május 23-án, valamint azt is várják, hogy milyen mozgásformát végzett.