Risztov Éva szeretteivel tölti a karácsonyt

Risztov Éva szeretteivel tölti a karácsonyt

2013. 12. 23.
Megosztás

Az olimpiai bajnok Risztov Évának mindig az a legszebb a karácsonyban, hogy együtt lehet a szeretteivel.

A Würzburgban eltöltött két hónapos edzőtáborozás és vendégeskedés után Debrecenben várja élete huszonnyolcadik Karácsonyát Risztov Éva, a londoni olimpiai játékok aranyérmese, akit ezért az emlékezetes sikeréért tavaly az Év Sportolónőjének választottak meg.

"Számomra mindig az volt a legszebb a Karácsonyokban, hogy együtt lehettem a szeretteimmel, békében, nyugalomban és boldogságban, és pontosan ezt az örömöt várom most is, amikor a nagymamámmal, az édesanyámmal és a nálam három esztendővel idősebb bátyámmal üljük majd körül az ünnepi asztalt. Örülök a meglepetéseknek, a hasznos dolgoknak, de számomra nem az a legfontosabb, hogy milyen ajándékot kapok, hanem a megnyugvás és az együttlét áldott pillanata" - mondta Risztov Éva a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársának nyilatkozva.

A hétszeres világbajnok német Thomas Lurz társaságában eltöltött mozgalmas hetekről a londoni győztesnek az a véleménye, hogy sok újdonsággal és hasznos tapasztalattal szolgált a számára.

"Új környezetben új módszereket megismerve láttam munkához, és most úgy érzem, hogy a tanultakat idehaza jól tudom majd hasznosítani. Arról ma még nem tudok nyilatkozni, hogy lesz-e folytatása a németországi edzőtáborozásnak, ennek eldöntése több tényezőtől is függhet."

A 2013-as évad eseményeinek sorára visszatekintve a háromszoros világbajnoki ezüstérmes és hatszoros rövid pályás Európa-bajnoki aranyérmes így sommázta a véleményét:

"Több volt a jó, mint a rossz, és ebből azonnal kiderül, hogy a búcsúzó esztendőt életem egyik pozitív szakaszának minősíthetem. A 2013-as év emellett elejétől a végéig igen sok tanulsággal is szolgált, amelyekre a jövőben érdemes lesz odafigyelni. Most az óév utolsó heteiben csak azért bosszankodok, mert a würzburgi hetek legutolsó napjaiban megbetegedtem és a vírusos influenzából még mindig nem tudtam teljesen kigyógyulni."

A 10 kilométeres hosszútávúszás 2012-es olimpiai bajnoknője jövőre ismét nagy tervek megvalósítására készül.

"Sok nagy kihívás vár rám, de a legnagyobb kétség kívül a berlini Európa-bajnokság lesz, amelyre a lehető legjobban szeretnék felkészülni" - mondta befejezésül Risztov Éva.

(Telekom Sporthír Szolgálat - Szalay Péter)