Somodi maja eyof1

Somodi Maja újabb ezüstjével zártuk az EYOF-ot

2022. 03. 25.
Megosztás

A hétfőn 1500 méteren ezüstérmes rövidpályás gyorskorcsolyázó, Somodi Maja a pénteki zárónapon szintén második lett 1000 méteren a finnországi Vuokattiban rendezett XV. Téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF). A magyar küldöttség így öt éremmel zárt Vuokattiban. Maja részesül abban a megtiszteltetésben, hogy a záróünnepségen viheti a magyar zászlót.

Granasztói Ádám szintén döntőbe jutott ezen a távon, ahol negyedikként ért célba. Schőnborn Melinda 6., Czank-Varga Benjámin 8. lett 1000 méteren; a vegyes váltó a B döntő győzteseként az 5. helyen fejezte be a versenyt.

Az alpesi síző Úry Bálint a parallel szlalom döntőjében a legjobb 32 között zárt; dobogóra azonban nem került. Előzőleg műlesiklásban nyújtott remek eredményt, ahol korábban 11. lett.

Ury balint eyof

A magyar küldöttség így összesen öt éremmel zárt Vuokattiban: a rövidpályás gyorskorcsolyázók közül kedden Schőnborn Melinda szintén ezüstérmet szerzett az 500 méteres távon, míg a hódeszkás Kozuback Kamilla előbb szerdán megnyerte a big airt, majd csütörtökön második lett slopestyle-ban.

A magyar téli EYOF-érmek száma pénteken 26-ra tovább gyarapodott: 11 aranyat, 8 ezüstöt és 7 bronzot számlálunk.

Az EYOF-on - a 14-18 év közötti fiatalok multisporteseményén - rekordlétszámú, harmincfős magyar csapat vett részt, 5 szakág versenyeiben.

Somodi maja eyof2

A magyar csapat szombat este érkezik meg Helsinki érintésével Budapestre; kivétel a jégkorongozók és az aranyérmes hódeszkásunk, akik már elutaztak a finnországi EYOF-ról, előbbiek már meg is érkeztek a magyar fővárosba.

(Fotó: MOB/Szalmás Péter)