SportPont Fesztivált rendez a MEFS

SportPont Fesztivált rendez a MEFS

2013. 04. 17.
Megosztás

A SportPont Fesztivál az országos egyetemi sportot és egészséges életmódot népszerűsítő kampány, mely a Hajós Alfréd Terv részét képezi.

A SportPont Program elsődleges célja azon hallgatók megszólítása egy mozgásra ösztönző jutalmazási rendszer segítségével, akik nem sportolnak rendszeresen, vagy eddig egyáltalán nem foglalkoztak a sport témájával.

A résztvevők összesen 15 pontot gyűjthetnek úgy, hogy egy állomáson (pl. az április 19-i budapesti fordulóban) a megszerezhető maximális pontok száma 4 pont. 1 sport = 1 pont.

Több mint 13.000 ajándék vár kiosztásra, nem beszélve a kisorsolásra kerülő okostelefonokról, táblagépről és külföldi utazásról! És mindezt mobiltelefon-hajítással, barátnőcipeléssel, csocsóval, szkanderrel, party kick-boxszal, kettlebellel, TRX-el, falmászással, brazil jiu jitsuval, bossaballal és sok más izgalmas játékkal lehet megszerezni.

Ezen kívül a foci, a kosár, a röplabda győztesei EFOTT heti-, míg az első helyezett kviddics csapat tagjai napijegyet nyernek, és megkapják a lehetőséget, hogy részt vegyenek a SportPont Program országos döntőjén, 2013. 06. 25-30. között az EFOTT Fesztiválon, Zánkán!

A program fővédnöke: Kovács Antal, olimpiai bajnok, a MEFS és a MOB elnökségi tagja.

Számos olimpikon - Dombi Rudolf és Kökény Roland, olimpiai bajnok kajak-páros, Joó Abigél, olimpiai 5. helyezett és Ungvári Miklós, olimpiai ezüstérmes judós - részvételére lehet számítani, akik kipróbálják a különböző sportágakat.

A rendezvényen megjelenik: Kiss Norbert helyettes államtitkár (Emberi Erőforrások Minisztériuma), Tóth Miklós, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, Mihalovics Péter, Új Nemzedék Jövőjéért Program koordinációjáért felelős miniszteri biztosa (KIM, Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium), Kiss Ádám, a MEFS elnöke, Székely Mózes, a MEFS főtitkára, Maszlavér Gábor és Simon Gábor, a MEFS elnökségi tagjai.

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség az eseményről sajtótájékoztatót tart.
A sajtótájékoztató időpontja és helyszíne: április 19, péntek, 13 óra, ELTE/BME Sporttelep (XI.ker, Bogdánfy u. 10).

(Forrás: MEFS)