Szocsi 2014: „Kevés a külföldi, a rendezés viszont színvonalas”

Szocsi 2014: „Elkápráztatott az olimpia”

2014. 02. 20.
Megosztás

Császári Attila számos világversenyen megfordult már, de a szocsi téli olimpia még az adidas marketingmenedzserét is lenyűgözte.

A közvélemény egy része fanyalgott amiatt, hogy Szocsi rendezheti meg a most zajló téli olimpiát, de Csepeli Lajos mellett Császári Attila is úgy gondolja, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság jól döntött a helyszín kiválasztásakor.

„Annak idején többször jártam a Szovjetunióban, ennek megfelelően nem voltak túl magasak az igényeim, de a végeredmény messze felülmúlta a várakozásaimat, egyenesen elkápráztatott” – fogalmazott a mob.hu érdeklődésére az adidas marketingmenedzsere, akinek volt szerencséje személyesen is megtapasztalni a szocsi játékok miliőjét.

„A létesítmények, a felvonók, a közlekedés, a szívélyesség – semmire sem lehet panasz. Az, hogy a helyiek nemigen bírják az angol nyelvet, nem újdonság, de arra azért mindenkit emlékeztetnék, hogy Magyarországon sem sokkal jobb a helyzet.”

Az egykori kiváló úszó és öttusázó hozzátette, a rendkívül segítőkész önkénteseknek is köszönhető, hogy a résztvevők jó szívvel emlékeznek majd vissza Szocsira, az ő áldozatos munkájuk jóval többet tesz hozzá egy olimpia sikerességéhez, mint azt sokan gondolnák.

Amiatt, hogy a játékok összköltségvetése a tervezett többszörösére rúg, és a végösszeg mintegy 50 milliárd dollárra tehető, fájjon az oroszok feje – tartja Császári Attila, aki számos sporteseményre kilátogatott ott-tartózkodása alatt.

„Számomra a rövidpályás gyorskorcsolya a fő látványosság egy téli olimpián, sajnálom, hogy a magyar váltó pontszerzését már nem szurkolhattam ki a csarnokban. Emellett megnéztem a hódeszkásokat, a síugrókat, a biatlonosokat; sok mindenbe belekóstoltam.”

(Czövek Oszkár, Fotó: MTI)