Tájékozódási lovasversenyt rendeznek március 16-án

Tájékozódási lovasversenyt rendeznek március 16-án

2013. 03. 06.
Megosztás

Harmadik alkalommal került kiírásra a Gödön és környékén, március 16-án megrendezésre kerülő tájékozódási lovasverseny. A huszárhagyományokat felelevenítő szabadidősport-program alkalmával a versenyzők térkép és iránytű használatával a megadott 9 pontot érintve, mintegy 20 kilométert lovagolnak időre.

A Gödi Lovasok Baráti Köre által szervezett – a Gödi Körkép által támogatott – látványos esemény rajt- és a célterülete az autóval Alsógödről megközelíthető Szálender Lovastanya; a verseny maga a Göd, Sződ, Vácrátót, Csomád, Fót által határolt változatos, erdős terepen zajlik.

A család minden tagjának meghirdetett szabadidős program keretében a tereplovaglás mellett kézműves foglalkozás, állatsimogatás, bográcsozás, szablyavívás, íjászkodás és ostorcsattogtatás is szerepel.

Az esemény 10 órakor kezdődik, a rajtsorrend kialakítására 10.15-től, a tízpercenkénti indításokra 10.30-tól kerül sor. A verseny teljesítésére egyéni és csoportos kategóriában is lesz lehetőség; az 1:25 000 méretarányú térképet a szervezők minden induló számára biztosítják. Az a versenyző győz, aki az azonosító pontok felkutatása után a legrövidebb időn belül ér célba.

Göd céljai között szerepel a lovassport és a lovas turizmus támogatása, illetve – az érdeklődők bevonása mellett – azok népszerűsítése a lakosság körében. A március 16-ai tájékozódási lovasverseny a gödi – egyben a régiós – lovas kultúra újabb színfoltja.

Az esemény a huszárok parancsőrtiszti szolgálatának hagyományait hivatott feleleveníteni.

A programokon mindenki saját felelősségére vesz részt. A szervezők térítés ellenében ebédről is gondoskodnak, ezért annak igényét kérik a lenti e-mailcímen előre jelezni.

Jelentkezési határidő: 2013. március 9. szombat.

Bővebb információk, jelentkezés: Katona Sándor: [email protected]

(Fotó: Bea István/Gödi Körkép)